Медия без
политическа реклама

„Берое“ започна 2022 г. с бунт срещу треньора и „на изпарения“

Петър Колев не бе допуснат да води тренировка, а повечето оферти за клуба, се оказаха несериозни

10 Яну. 2022ОбновенаСВИЛЕН КИРИЛОВСКИ
Dsport
Фенове на "Берое" пречат на треньора Петър Колев (вляво) да излезе за първото занимание на тима за годината.

За момента всички варианти за бъдещето на "Берое" са само теоретични и клубът изпитва сериозни затруднения. Това стана ясно от думите на председателя на Съвета на директорите на клуба и изпълнителен шеф Илко Русев пред медиите преди началото на зимната подготовка на тима. Той допълни, че в момента не е оптимист за бъдещето на "Берое".

"В момента сме на изпарения", призна Русев. Той обясни, че настоящият собственик на клуба - ТЕЦ "Марица-Изток 2" е получил оферти за акциите, но част от тях били несериозни. "Има подадени имейли, в момента ги обработваме да видим доколко са сериозни. Необходими са ни два-три дни, за да сме сигурни в сериозността на отправените предложения. Трябва ни малко време в тази насока. Има и имейли, които са доста несериозни. По-сериозен интерес беше от желаещи да придобият клуба, с които разговаряхме, но не подадоха оферти. Резервният вариант е да се формира едно дружество, което да придобие акциите на клуба с участието на общината и някои фирми на клуба, и с участието на феновете. Надявам се по-бързо да дадем акциите на нови собственици. Предстои да се вземат важни решения. Трудно е да се каже, че съм оптимист. Надявам се клубът да изкара сезона, да се стабилизира доколкото е възможно с общината и някои фирми, да получи лиценз за новия шампионат и на лятото да се търсят други варианти. Важното в момента е да се намерят нови собственици, работим в тази насока", обясни Русев.

 

ЕКШЪН С ТРЕНЬОРА

Първата тренировка на старозагорци обаче започна скандално. Наставникът Петър Колев не бе допуснат от фенове да води заниманието. Настроенията срещу него в града са от месеци заради неубедителната игра, а сега и заради трудните преговори по разтрогването на договора. Пред запалянковците специалистът заяви, че повече няма да води тима.

Преди заниманието Илко Русев призна, че Петър Колев остава засега треньор на отбора, тъй като финансовата ситуация пречи за нормалното прекратяване на контракта му. От ръководството обаче са обяснили вече на наставника, че не смятат да разчитат на него. "Надявам се до 2-3 дни да стигнем до някакво решение по този казус. Ние сме говорили отдавна, че искаме да се разделим с него, но в момента не можем да водим разговори, които да затруднят финансово клубът. Надявам се и той да разбере ситуацията", коментира Русев. От няколко дни има фаворит за поста - Александър Томаш, който вече води "Берое" от лятото на 2017 до 2019 г. 

Въпреки затрудненията, лагерът на старозагорци в Турция (22 януари - 4 февруари) остава, тъй като е предплатен. Трансферът на Умар Сако в австрийския ЛАСК, от който "Берое" очаква 300 000 евро, още не е финализиран заради бавещи се документи.

Когато на 21 декември енергийният министър Александър Николов обяви, че финансирането за "Берое" от страна на ТЕЦ "Марица-изток 2" ще спре, това бе разтръбено на доста места като внезапна смърт за клуба.

 

Ключови думи:

Берое, Илко Русев, футбол

Още по темата