Медия без
политическа реклама

"Левски" се разсърди на спортния министър

Радостин Василев се оправда за думите си с главния архитект на София

12 Яну. 2022Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Наско Сираков

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев влезе в първи сериозен конфликт със спортен клуб, откакто зае поста си. Негово изявление по адрес на футболния "Левски" провокира собственика на клуба Наско Сираков да излезе с остра позиция спрямо Василев.

Вчера, след среща с ръководството на "ЦСКА-София" и главния архитект на столицата Здравко Здравков по повод реконструкцията на ст. "Българска армия" министърът реши да покаже, че е отворен за проблемите на всички футболни клубове у нас. И по случая засегна темата с недовършения сектор А на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Небивал до момента оптимизъм за бъдещето на стадион "Българска армия" настана в ръководството на "ЦСКА-София" след среща в спортното министерство, в която участва и главният архитект на София Здравко Здравков.

"Не е вярно, че се занимаваме само с ЦСКА. От "Левски" като бяха при нас (б.ред. - собственикът Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков), обсъждахме възможностите за помощ за козирка на “Герена”. Тя ще струва колкото целия сектор. Говорихме какво произлиза от това, ако я има и какво, ако я няма, какво се случва отдолу, че имат изграден проект, но той е в областна администрация. Ако мога да съдействам и аз мога, вероятно ще им помагам", бе коментарът на Радостин Василев.

В отговор Сираков излезе със следното официално обръщение:

"На 11 януари 2022 г. министърът на младежта и спорта, г-н Василев, направи изявление пред медиите, в което засегна тема, свързана с "ПФК Левски". Темата е твърде болезнена както за клуба ни, така и за многобройните ни привърженици – за козирката на стадион "Георги Аспарухов". Не разбрахме защо тази тема беше повдигната в изявлението му и защо бяха казани неистини, а именно, че построяването на козирката на стадион "Георги Аспарухов" ще струва колкото построяването на самия сектор.

На първата ни среща с министъра ние категорично заявихме, че подкрепяме неговите амбиции да бъде в помощ на футбола. В същото време обаче, проблемите на "ПФК Левски" се споменават по несериозен и несъответстващ на действителността начин. Направените внушения намираме за обидни за цялата левскарска общност."

 

ОТГОВОРЪТ НА ВАСИЛЕВ

Два часа по-късно Радостин Василев се оправда за думите си с... главния архитект на София Здравко Здравков.

В разпространено от ММС съобщение се казва, че "Проблемът с течове в новия сектор, поради липса на козирка, беше споделен от представителите на "Левски" при срещата с министър Василев".

И още: "В своето изказване пред медиите на 11.01.2022 г. министър Василев се позова на думи на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, че стойността на козирката на сектор А ще бъде колкото на цялата трибуна. Тази информация беше споделена от арх. Здравков по време на проведената среща в ММС между министър Радостин Василев и главния архитект на СО на 05.01.2022 г. Желанието на министър Василев да помогне на "Левски" не трябва да се приема враждебно от ръководството на клуба, а да бъде оценено по достойнство, защото в противен случай прозират интереси далеч от спорта и коректността".

Още по темата