Quantcast
Кадри на "Има такъв народ" поемат тотализатора | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Кадри на "Има такъв народ" поемат тотализатора

Предложените нови членове на управата на БСТ нямат опит в тази сфера
Обновена
3 976
 Илияна Кирилова
И Тотото ще е под контрола на ИТН

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев (също от квотата на ИТН - бел.ред.) за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ). Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията, съобщава БГНЕС. Заявление за назначаването на новата управа на тотото е подадено в петък и все още се обработва от системата на Търговския регистър.

32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия. В момента той е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

В Управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов (роден 1984 г.) и Георгий Султанов (роден 1989 г.). За тях няма открити данни да имат някакъв опит в областта на спортния тотализатор.

Тримата, предложени от министъра кадри, ще заменят досегашния изпълнителен директор Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, които бяха освободени със заповед на Василев в петък. Гинчев и Йовов са бивши футболни национали, които минават за любимци на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бяха назначени именно при неговото управление в управата на БСТ.

 

Още по темата:

Още

ДБ отрече Петков да е решил еднолично за руските дипломати

29.06.2022

Обновена

5195
Енергийният спец Хиновски напусна разочарован ИТН

28.06.2022

3825
Иван Хиновски за ИТН: Имаме един крал, който дава директиви

29.06.2022

2861