Медия без
политическа реклама

Екипажът на "Царевна" слязъл с бяло знаме

16 Апр. 2022
"Царевна"

Капитанът на кораба "Царевна" Павел Павлов потвърди пред bTV по-ранните информации, че слизането на сушата на част от моряците е било предшествано от солово действие на техен колега - нервите му не издържали от стреса, напуснал съда, намерил бойците на ДНР, след което се върнал със съобщение, че екипажът има един час прозорец да напусне. Групата вече била подготвила куфарите и слизайки, развяла бяло знаме. То било от чаршаф или калъфка, опита да си спомни капитанът.

От думите му стана ясно, че опитите за евакуация са били съпроводени с продължително и стресиращо изчакване. Имало няколко възможности за бягство, координирани с Външно министерство, но ситуацията била доста напрегната и никой не смеел да слезе.

"Не знаеш какво може да се случи. Откъде гърми и идват снаряди. Стреля се, чуват се звуци", описа ситуацията Павлов. Все пак в момента било по-спокойно.

"Защото съм капитан. Корабът е още жив, не е унищожен, не е мъртъв. Чакаме да се разчисти синия коридор, за да може да излезе корабът от него. Всеки се страхува, но все пак имаме отговорности. Тежка е капитанската шапка" - с тези думи Павлов обясни защо е останал на борда. С него са още няколко души:

Още по темата:

Две от съпругите, чиито мъже бяха на борда на кораб "Царевна" в Мариупол, се срещнаха днес във Варна с журналисти. Катерина Димова и Севдалина Стоянова разказаха, че не се е състояла организирана евакуация.

 

Още по темата