Медия без
политическа реклама

Фолкпевицата на Народния театър ниже детски стихове

Актрисата София Бобчева играе последно за сезона представление на моноспектакъла си „Бонбон“

14 Май 2022
Любомир Сергеев
София Бобчева в ролята на Марчела за кратко ще си вземе довиждане със своята публика.

Талантливата актриса от трупата на Народния театър София Бобчева ще си каже временно „довиждане“ с публиката на 19 май с последно за сезона представление на моноспектакъла „Бонбон“, в който е в ролята на шеметната фолкпевица Марчела. София съобщи, че тя и героинята й се отдават на новата си страст – писането на детски стихове. „Смятам да се оттегля за лека творческа почивка, в която този път съм решила да пиша детска поезия, защото след успеха на книгата ми „Силиконови чувства“ смятам, че този път е време да се заема с нещо по-чисто и по-…, ами нещо по́. Ето и част от едно мое произведение, което още, ммм, произвеждам: „Пате, пате...нека да изпия свойто лате...“ и останалото ще го измисля до 19-и. Очаквам ви за временно довиждане“, споделя с намигване сценичната Марчела. В артистичното съсловие подозират, че Бобчева скоро ще става майка: ролята й в премиерната постановка на Народния „Чудесна неделя за Creve Coeur“ ще наследи колежката й Ева Данаилова, а за няколкото женски образа в комедията „Игра за двама“ в „Сълза и смях“ редом с Александър Кадиев да замести София вече репетира младата актриса Стефани Ивайло.

Голямата изненада за зрителите на „Бонбон“ на 19 май ще бъде подаръкът – плюшен вълк, който ще открие своя нов стопанин чрез томбола, изтеглена от самата Марчела/София. За всички в салона пък ще има по един розов бонбон. Специално за спектакъла сцена „Апостол Карамитев“ ще се преобрази в тайнствената къща на Грейт Фадър. София Бобчева в ролята на фолкпевицата Марчела влиза в риалити шоуто „Прозрачната стая“ с надеждата да върне изгубената си популярност. Излага себе си на показ пред милионна аудитория, водена от гласа на Фадъра и неумолимите му въпроси. Героинята й ще се срещне очи в очи с миналото си, ще се изправи срещу избора и страховете си, ще разкрие тайни истории от тъжно-смешния си абсурден живот, които никога не е изричала на глас…

Режисурата на моноспектакъла е на Емил Бонев, а интригуващата история на певицата Марчела е създадена от перото на Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, музиката – на Стефан Димитров, хореографията – на Анна Пампулова.

Още по темата