Quantcast
Президентът Радев се притесни за мотивацията в българската армия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Президентът Радев се притесни за мотивацията в българската армия

Държавният глава извика военния министър и началника на отбраната, за да говорят и за бойната група, Украйна и графика на ученията
5 338
 Прессекретариат на президентството архив

Президентът Румен Радев извика ръководството на Министерство на отбраната, за да обсъждат мотивацията в българската армия. Това става ясно от официално съобщение на президентският прессекретариат.

Според него, държавният глава, който е и върховен главнокомандващ, е провел среща с министъра на отбраната Драгомир Заков и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора са били обсъдени "предвидените мерки за повишаване на мотивацията на личния състав от Министерство на отбраната и Българската армия". От съобщението не става ясно какви точно мерки са предвидени, но вероятно се има предвид повишаване на възнагражденията, както и опитите да се запълни кадровата дупка в армията, която по-различни изчисления стига до 25 на сто. 

Тема на дискусия са били и "въпросите, свързани със състоянието на видовете Въоръжени сили на Република България в контекста на войната в Украйна, както и етапът на реализация на многонационалната бойна група на територията на страната". Въпросната група вече се комплектова с български, американски и британски военни, като вече се очакват и 800 италианци. Именно Италия ще е водеща в бойната част, която ще е дислоцирана в България, най-вероятно в Ново село.

Участниците разгледали  и плана за провеждане на учения в страната с участието на Въоръжените ни сили през 2022 година.

 

Още

Шефът на “Вагнер” е оцелял при удара на украинците

15.08.2022

Обновена

31901
42 държави поискаха Русия да се оттегли от АЕЦ "Запорожие"

14.08.2022

2917
Украйна вкара Русия в стратегически капан