Медия без
политическа реклама

Пенев се заяде с Гриша Ганчев на старта си с "ЦСКА 1948"

Поставени са ми високи цели, но моите цели са още по-високи, обяви новият наставник на тима

СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов (вляво) връчи на Любослав Пенев фланелка на тима с емблематичния за бившия нападател номер 9.

Неволно или не, но темата за представянето на Любослав Пенев като треньор на "ЦСКА 1948" беше изместена от тази за отношенията между специалиста и бившия му работодател - собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев.

Пенев даде да се разбере, че още пази негативи от раздялата в края на юли м.г., за което още тогава изрази огорчението си.

Вече бившият треньор на "ЦСКА-София" Любослав Пенев се изказа доста неласкаво за своя наследник Стойчо Младенов. Той стори това на специална пресконференция, която Пенев обясни, че е свикал, за да се защити от обвиненията към него, че е оставил отбора в лошо състояние.

Сега Пенев акцентира върху интервюто на Гриша Ганчев пред сайта на "ЦСКА-София" от миналата седмица. Той се защити от нападките, че отборът му е играл добре под негово ръководство: "Сигурен съм, че ще ме питате за интервюто на Гриша Ганчев. Всеки, който разбира от футбол, и феновете разбират, че това е едно режисирано интервюо, една скалъпена история, в която има много неверни неща. Има и истини, като например след втория лагер в Банско щяха да спукат топката тези чобани. Втората - след лагера в Турция наистина имаше много контузени. Има двама отговорни в този процес - старши треньорът и кондиционният треньор (б.ред. - тук Пенев атакува и по наследника си на поста Стойчо Младенов). Връщам се пак преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. След това, ако има хора, които не знаят как да си вършат работата, това си е техен проблем. Вярвам в своята философия и методика. По повод на феновете се казва в това интервю "кибиците от Дървеното". Без тези "кибици от Дървеното", Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност".

След това Любослав Пенев показа, че не се притеснява от негативното отношение от страна на феновете на "ЦСКА-София" заради решението си да поеме "ЦСКА 1948".

"Как да реагират феновете на ЦСКА?! Убеден съм, че ще бъдат положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Това е ясно и точно. Аз бях изгонен. ОК, решение на ръководството, така са преценили, така са направили. Аз съм професионалист, обичам футбола, обичам да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме, когато се взеха най-важните решения тогава между 12 и 3 през нощта? Не трябва да има нито сърдити, нито обидени. Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме искат, аз се оправям сам. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. Преди 3 години (б.ред. - първият му престой в "ЦСКА-София") и 1 година (б.ред. - вторият престо), направих и невъзможното там за един треньор с това ръководство. Аз съм спокоен и имам самочувствие, че съм си свършил добре работата", заяви Пенев.

 

ЦЕЛИТЕ С "ЦСКА 1948"

Любослав Пенев все пак говори и за новото си предизвикателство. "За мен е важно, че отборът иска да се развива, да надгражда, има високи цели, а и се работи професионално. Има място за развитие. Това е важно за треньора - да бъде на по-високо ниво всяка година. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Ако ги постигнем сега - чудесно, ако не - продължаваме да ги гоним през следващия сезон. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати", коментира новия треньор на "ЦСКА 1948". Той съобщи, че договорът му е за две години "с малко повече правомощия", по негови думи.

Той събира отбора за подготовка и след 4 дни започва лагер в Банско. Пенев ще продължи линията да се разчита на българи в "ЦСКА 1948", ще се акцентира и върху работата в школата. "Първият отбор е ясен, но и отговорности към втория, третия отбор и школата. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам притеснения", допълни Пенев.

Заедно с него беше представен и новия треньор на дублиращия отбор - Валентин Илиев, който вече работи в "ЦСКА 1948" и води първия тим от 2016 до 2018 г. Изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов обясни също, че към момента няма запитвания за един от лидерите на тима - Ивайло Чочев, но пък има от чужбина за трима от младите титуляри. Той не спомена имена, но по неофициална информация клубове от Франция преговарят за вратаря Даниел Наумов и халфа Георги Русев.

 

ОЩЕ ЕДНА ОСТРА АТАКА ПО ГРИША ГАНЧЕВ

При представянето на Любослав Пенев думата взе и почетният председател на "ЦСКА 1948" Ангел Рангелов (играл за ЦСКА от 1975 до 1981 г., трикратен шампион, със 122 мача и 2 гола). Той с гневен тон атакува собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев. "Помните ли какво се случи през 2016 година?! Помните, че Гриша Ганчев застана пред хиляди души на "Армията" и излъга цялата общественост - каза, че ще оздравява ЦСКА и докара целия "Литекс". Излъга ли? Излъга! Вижте на тази маса какви легенди на ЦСКА има (б.ред. - Рангелов визира Любослав Пенев, спортния директор на "ЦСКА 1948" Радослав Здравков, главният скаут на клуба Спас Джевизов, Валентин Илиев и себе си). Нека наредят такава маса с толкова легенди при тях. И да знаете - този клуб ("ЦСКА 1948") се развива и ще го бъде!", каза на висок тон Ангел Рангелов, удряйки по масата.

Още по темата