Медия без
политическа реклама

Тръгна петиция за оставката на Борислав Михайлов

Вече близо 4000 души са подкрепили искането президентът на БФС да напусне поста си

13 Юни 2022
СПОРТАЛ
Борислав Михайлов

Искане за оставката на президента на БФС Борислав Михайлов се разпространява и набира подкрепа с бърза скорост. В петицията до момента са се включили малко над 3900 души.

Авторите излагат своите мотиви така:

"1.Моралният крах, свързан с близките отношения на президента Михайлов с хора, участващи в организирана престъпна група за уговаряне на футболни срещи и незаконни залози.

2. Пагубните резултати на националния отбор.

3. Липсата на професионално отношение, програми за развитие на подрастващите и стратегии за подобряване на качеството на футбола в страната.

4. Образуваното досъдебно производство за манипулиране на футболни мачове, в което са замесени ръководители на БФС

5. Нарушаването на всякакви етични норми и създаването на конфликт на интереси с включването в Изпълнителния комитет на БФС на футболни президенти, което е в абсолютен разрез с всякакви норми за етичност и прозрачност на ФИФА и УЕФА.

6. Уронване на авторитета на страната с пиянски изпълнения, отразени в световните медии."

 

Тази инициатива се появява след серията от 4 мача на националния отбор в турнира Лига на нациите, в които не успяхме да победим Северна Македония като домакини, записахме катастрофална загуба с 2:5 от Грузия отново у дома и едва записахме равенство срещу съставения от полупрофесионалисти тим на Гибралтар. След равенството 0:0 снощи в Грузия пък тимът ни вече няма никакви шансове за първото място в групата, което дава право на плейоф за Евро 2024.

През миналата седмица оставката на Борислав Михайлов бе поискана на два пъти и от опозиционера Димитър Бербатов - първо заради скандалната снимка на президента на БФС с хора, за които е доказано, че организират престъпна схема за манипулиране на мачове, а след това и заради провала срещу Гибралтар.

Борислав Михайлов може по своя воля да подаде оставка, както вече направи веднъж на 15 октомври 2019 г. След това обаче той си я оттегли на 28 април 2021 г. Оставката му обаче може да бъде приета и отхвърлена единствено от конгрес на БФС. Такъв се състоя съвсем скоро - на 20 май, като на него решенията, предложени от ръководството на футболния съюз бяха приети с почти пълно мнозинство.

В следващите дни се очаква и заседание на Изпълкома на БФС, на което да се реши кой да бъде следващият селекционер на националния отбор след напускането на Ясен Петров.

Още по темата