Quantcast
Полицаи опушиха Петрич с 6 тона изгорен канабис | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Полицаи опушиха Петрич с 6 тона изгорен канабис

Конфискуваната марихуана била запалена в двора на КАТ в близост до жилищните блокове
7 377
 БГНЕС архив

Служители на МВР в КАТ-Петрич изгориха 6 тона конфискуван канабис в дворно пространство пред сградата. Огромното количество гъст дим от огъня е покрил близките блокове. Живеещите наблизо са се притеснили и са започнали да подават сигнали на 112, предаде Нова тв.

„Не можеше да се диша, голяма пушилка беше. Снощи оосбено беше много. И сега още се усеща миризма. Не е нормално в градски условия да се изгаря канабис. Проозрецът не може да се отвори. Това си е наркотик. И да не е наркотик, е дим, задушава хората", оплакаха се хората.

Операцията се случила преди 2 дни, като по странно решение стартирала в 6:00 ч сутринта. Приключила чак към 14:00 ч следобед, става ясно още от публикациите в местните медии. Тоновете марихуана били конфискувани при акция, проведена през ноември и наречена "Медицински канабис". Тогава в градската индустриална зона и селата Ръждак и Рупите било иззето количество от канабис, за който собствениците твърдели, че е за медицински цели.

От МВР съобшиха, че за изгарянето са били спазени всички изисквания и процедури. Била е уведомена РЗИ, а при изгарянето са присъствали екип на общината с еколог, представители на митниците и на МЗ. Според закона канабисът не е опасен отпадък, който не създава риск за здравето на хората, допълниха от МВР.

Ключови думи:

канабис, МВР, КАТ, Петрич

Още

МВР изрично ще разяснява на задържаните правата им

26.06.2022

1569
Демонстрации надъхаха кабинета преди битката за оцеляването му

20.06.2022

Обновена

5848
Разследващите: Основната версия за убийството на Щерк е ревност

30.05.2022

Обновена

8319