Медия без
политическа реклама

Бивш журналист оглави Професионалната футболна лига

БФС поздрави Атанас Караиванов, оказал се единствен кандидат по време на събранието

07 Юли 2022Обновена
СПОРТАЛ
Атанас Караиванов (в средата) и Стефан Капралов (вляво) в последните години се появяваха публично почти само по време на теглене на жребий за турнира за Купата на България, чийто организатор е ПФЛ

Бившият ТВ журналист и коментатор Атанас Караиванов е новият президент на Професионалната футболна лига (ПФЛ) на България. Караиванов, който бе досега мениджър и секретар на ПФЛ, наследява на поста Стефан Капралов, който бе обявил предварително, че няма да се кандидатира.

По време на събранието се отказа единственият друг, заявил участие във вота - юристът Александър Тодоров, който каза, че ще помага само с идеи. Така Караиванов пое поста президент на ПФЛ, след като при избора всички присъстващи бяха "за", само представителят на "Локомотив" (Пд) гласува "въздържал се".

Самото изборно Общо събрание на ПФЛ, поради необявени причини, беше забавено с близо 21 месеца след изтичането на мандата на досегашното ръководство. Днес присъстваха представители на повечето професионални клубове в страната, с изключение на "Берое", "Ботев" (Пд), "Ботев" (Вр) и "Янтра" (Гб).

Беше избран и нов УС на ПФЛ. В него попаднаха: Даниел Боримиров, Венцеслав Стефанов, Трифон Попов, Асен Караславов, Михаил Статев, Румен Панайотов, Добрин Гьонов, Деян Кузов, Йордан Йорданов и Ангел Петричев. Единадесетият член на управата по устав е президентът Караиванов.

Атанас Караиванов е управител от 2013 г. насам на фирмата "Футбол Про Медиа" ЕООД, която държи ТВ правата на футболното ни първенство. Той изпълняваше тази си функция и когато бе секретар на ПФЛ.

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ БФС

Часове след събранието новият шеф на ПФЛ получи поздравление лично от президента на БФС Борислав Михайлов. От футболната централа изпратиха поздравителен адрес, в който пише:

"Вярваме, че демократичният вот на членовете на една от най-важните институции във футболния ни живот е гаранция за бъдещите успехи не само на професионалните ни клубове, но и на цялото родно футболно семейство.

През годините г-н Караиванов, включително с работата си в структурите на БФС, многократно е доказал професионалните и човешките си качества, както и умението да работи диалогично и продуктивно с всички заинтересовани страни в българския футбол. Убедени сме, че с неговия избор БПФЛ прави важна стъпка в посока на по-успешното развитие на професионалния ни футбол.

Българската професионална футболна лига винаги е била партньор на БФС в стратегическите инициативи и програми в помощ на водещите ни клубове. С гласуваното доверие към Атанас Караиванов се надяваме тази тенденция да продължи и сме сигурни, че в негово лице ще имаме съмишленик в бъдещите предизвикателства."

Още по темата