Медия без
политическа реклама

Обвиненият за смъртта на двете млади жени изведнъж се почувства зле

Георги Семерджиев, който вече има 5 обвинения, не се яви в съда, за да чуе, че окончателно остава в ареста

14 Юли 2022Обновена
Евгени Димитров/Булфото

Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли на бул. Черни връх в столицата, при която загинаха две млади жени. 

Служителка на столичното Първо РПУ е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отне живота на две жени, съобщи bTV, като се позовава на свои източници.

Според магистратите има достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че именно Семерджиев е причинил катастрофата, както и че може да се укрие. „Предвид фактите по случая и характеристиката на лицето, е нaлице и опасността той да се укрие и извърши друго престъпление, ако мярката му бъде променена в по-лека“, посочи съдът.

Самият обвиняем не присъства в зала, като пусна специална молба, в която е обявил, че не се чувства добре и не може да се яви. 

Срещу Семерджиев вече има пет обвинения. Новите са две - за притежаване на амфетамини и за използване на неистински немски регистрационни табели на автомобила. Другите три са за причинена смърт на двете млади жени, за ползване на фалшива швейцарска книжка, както и за каране на кола след употреба на наркотици на 10 юни.

Прокуратурата днес представи нови доказателства срещу него, включително и, че в колата, с която стана катастрофата е имало и 0,65 грама метаамфетамин.

Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен и сигурно са ми взели личната карта. Това заяви пред съда обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев. Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите.

Обвинението припомни, че по тялото на Семерджиев има няколко наранявания, в дома му е намерена лявата му обувка, а дясната в катастрофиралата кола, разказва БТА. Доказано е, че Семерджиев се е прибрал със стълба след инцидента. Именно в колата му са намерени ключовете за жилището, в което се прибрал и беше задържан, посочва прокуратурата.

Свидетели потвърдили по време на разпита си, че мъжът е минал на червено с висока скорост. Разпитаните казали, че се движел толкова бързо, че “все едно ще излети”.

Новите обвинения са от вчера, каза адвоката на Семерджиев Мирослав Христов, цитиран от телеграфната агенция. По думите му е безспорно установено, че Семерджиев е бил сам в колата.

Кръвните проби все още не са готови, обяснява адвокатът и допълва, че Семерджиев все още нищо не си спомня. Личната му карта е взета на 10 юни от патрул на пътната полиция, заедно с шофьорската книжка от Швейцария, каза още защитникът.

Сходство с инцидента, при който загина Милен Цветков, не може да има. В случая с журналиста има директен сблъсък кола с кола и така е настъпила смъртта, а при инцидента от 5 юли има първоначален удар и промяна в траекторията на автомобила, след което е настъпил фаталният изход за жертвите. Затова и няма как да се говори за евентуален умисъл, каза Христов. 

По думите на адвоката, Семерджиев не се явил в съда, защото психически не чувства добре, обясни още адвокатът му. Всеки ден го изследват психолози и психиатри. Изцяло отрича да е бил на мястото на катастрофата. Психиатрична експертиза ще установи дали той осъзнава действията си, казва още Мирослав Христов.

 

 

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан, съобщи NOVA.  Произшествието в центъра на София късно снощи отне живота на две млади жени на 22 и 26 години. Специалният отряд  "Кобра" е участвал в ареста.

 

 

Георги Семерджиев, който катастрофира с автобомила си, отнемайки живота на две млади жени в София, е станал клиент на прокуратурата за нарушения на пътя още през 2014 г.

Прави впечатление, че пореден ден не са готови резултатите от кръвните проби на Семерджиев, които да покажат дали той е управлявал автомобила след употреба на алкохол в момента на катастрофата, отнела живата на невинните млади жени. И до момента няма логично обяснение за забавянето.

Междувременно Би Ти Ви съобщи, че той е имал два автомобила. Единият от тях по време на катастрофата е бил в автосервиз. След инцидента на място е отишъл човек, представяйки се за съдружник на Семерджиев. Взел е колата, а всички вещи от нея поставил в черни чували, които след това изгорил.

Още по темата