Медия без
политическа реклама

Регионалният министър иска проверки на строежи

Според него проблемът с пътните фирми е в начина на възлагане на договорите

04 Авг. 2022
БГНЕС
Иван Шишков

Проблемът с пътните строители не е нито в сключените договори, нито във фирмите, а в начина на възлагане. „Би трябвало да се проверяват не договори, а строеж по строеж“, коментира казуса с ремонтите и поддръжката на държавните шосета служебният министър на МРРБ Иван Шишков.

Той обяви, че в понеделник ще проведе поредица от срещи с представители на строителния бранш и браншовите организации в него, на които ще бъдат обсъдени не само проблеми, свързани със строителството и поддръжката на пътищата, но и подобряване на законодателството в тази област.

„Ситуацията с пътищата не е добра, но не искам да кажа, че е критична. Със сигурност ще се намери решение, така че да се успокоят нещата. Към днешна дата мога да кажа, че е имало забавяния и пропуски във времето, но тези неща ще бъдат компенсирани с повече работа“, каза още Шишков, цитиран от БТА.

Той определи като „бомба в последния ден“ решението на вече бившия министър на екологията Борислав Сандов от 1 август, свързано с реализацията на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

 

Още по темата