Медия без
политическа реклама

Стоилов: И цялото първенство ще отложим заради Европа, ако трябва

Защитата ще е ключът към успеха утре, обяви треньорът на "Левски" преди реванша срещу "Хамрун Спартанс"

10 Авг. 2022
СПОРТАЛ
Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов слуша въпрос на брифинга преди утрешния реванш дрещу "Хамрун Спартанс".

"Левски" вече е подал молба до БФС за отлагане на гостуването срещу "Лудогорец" от VI кръг на първенството, което трябва да се играе по програма в неделя от 21:00 ч. Причината са мачовете на "сините" в турнира Лига на конференцията (ЛК). Това обяви треньорът Станимир Стоилов като подчерта, че не вижда нищо нередно, тъй като голямата цел пред тима му е влизане в груповата фаза. "Левски" вече отложи гостуванията си срещу "Славия" от III кръг и срещу "Черно море" от IV кръг. "Ако трябва ще отложим цялото първенство, само да стигнем до групите!", категоричен бе Стоилов.

Специално отлагането на дербито с "Лудогорец" е поискано заради реванша срещу "Хамрун Спартанс" от III квалификационен кръг на ЛК, който е утре вечер от 21:00 ч. на ст. "Виваком Арена - Георги Аспарухов", и евентуалния плейоф за влизане в групите на 18 август срещу загубилия в двойката от Лига Европа АЕК (Ларнака) - "Партизан" (Белград).

"Левски" ще излезе в реванша срещу "Хамрун Спартанс" с аванс от един гол след победата с 1:0 в Малта. Това обаче по никакъв начин не успокоява наставника на "сините". 

"Важно е утре "Левски" да мисли за реванша все едно е нямало първи мач, защото има какво да губим. Ако тръгнем да браним резултат, може да се окаже фатално за нас. Необходима ни е тактическа дисциплина и трябва да футболистите да играят със сърце и душа, в което не се съмнявам при гледката на препълнения стадион. Въпросът е всичко да минава през главите на играчите. Обичам израза "горещо сърце и хладен ум". Истината е, че предстои тежка евробитка. За съжаление, в последните години ние се превърнахме в аутсайдери и трябва със зъби и нокти да градим авторитета на "Левски" и България", заяви Стоилов.

Той няма да разчита отново на невъзстановения Ивелин Попов. Има и други играчи с леки травми, които трябва до утре да бъдат възстановени. Десният бек Жереми Петрис пък не тренира заради вирусно заболяване и утре сутрин ще се решава дали ще може да вземе участие. А ключът към успеха, според наставника, ще е добрата игра в защита. "Ако изглеждаме уверени в защита, ще намерим пътя към вратата на противника. За този мач е доста важно как ще се отбраняваме. Евромачовете са игра на тактическа дисциплина, стабилност и отбелязване на голове, естествено. И ние ще гледаме да играем по европейските правила. Ние си знаем слабостите. Дали се притеснявам от това дали изпускаме ситуации - повече се вълнувам от играта в защита", добави Стоилов.

Утрешният двубой ще бъде излъчен пряко по "Диема спорт 2".

Още по темата