Медия без
политическа реклама

Кола с нелегални мигранти предизвика серия от катастрофи

Шофьорът е карал близо 10 километра в насрещното, за да избяга от „Гранична полиция”

14 Авг. 2022
Илияна Кирилова

47-годишен грузински гражданин, превозващ нелегално мигранти, предизвика серия от катастрофи по пътя Созопол-Бургас. Той е карал близо 10 километра в насрещното движение, за да избяга от служители на „Гранична полиция”, съобщи Нова телевизия.

Еазбирайки, че при Крайморие е образувано временно пропускателен пункт на „Гранична полиция”, за да избегне проверка, шофьорът рязко спира и обръща посоката на движение като тръгва срещу движещите се коли. Автомобилът успява да блъсне странично четири коли, като в района на „Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с друг автомобил с бургаска регистрация. Шофьорът му е пострадал и е откаран за лечение в УМБАЛ-Бургас.

Водачът на автомобила и мигрантите, превозвани както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но вследствие на действията на 4 екипа от граничен полицейски участък-Бургас и сектор „Специализирани тактически действия” към РДГП-Бургас те са задържани.

Към момента е установено, че грузинският гражданин е превозвал 12 мъже от сирийски произход, като те заедно са преминали нелегално границата на страната.

Още по темата