Медия без
политическа реклама

Световният шампион стартира ударно срещу българските волейболисти

26 Авг. 2022
FIVB
Разпределителят Георги Сеганов (вдясно) вдига топката на Светослав Гоцев за атака през центъра в мача срещу световния шампион Полша на старта на Мондиал `22 по волейбол.

Българският национален отбор имаше малшанса да се изправи срещу световния шампион Полша в откриващия ден от шампионата на планетата по волейбол и очаквано претърпя тежко поражение. В първия си мач от група С в Катовице селекцията на Николай Желязков бе разгромена с 0:3 (-12, -20, -20) от "дружина полска", която е и съдомакин на турнира заедно със Словения.

Пред над 12 000 екзалтирани зрители в зала "Сподек", сред които и няколко десетки български запалянковци, "трикольорите" стартираха в титулярен състав с разпределител Георги Сеганов, диагонал Цветан Соколов, посрещачи Мартин Атанасов и Александър Николов и центрове Алекс Грозданов и Светослав Гоцев, а либеро беше Владислав Иванов. В течение на срещата от пейката влязоха Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов и Добромир Димитров.

Най-резултатен в тима ни беше капитанът Соколов с 9 т. (1 ас), а изгряващата звезда Николов добави 8 т. С по 5 т. завършиха Гоцев (1 ас, 2 блока), Грозданов (2 блока) и резервата Аспарухов.

В тима на поляците пък цели четирима волейболисти постигнаха двуцифрен точков актив: Над всички в двубоя беше посрещачът Камил Семенюк с 16 т. (5 аса), капитанът Бартош Курек добави 13 т. (4 аса, 2 блока), а Якуб Кочановски (3 блока) и Матеуш Биенек (2 аса, 3 блока) допринесоха с по 10 т.

Във втората си среща от група С на световното първенство България ще се изправи срещу тима на САЩ, който по-рано днес стартира с категорична победа над Мексико с 3:0 гейма. Полша пък ще излезе срещу мексиканците, като двубоите са в неделя (28 август) съответно от 18:30 и 21:30 ч. наше време.

Още по темата