Медия без
политическа реклама

НСО призна, че нейна кола е избутвала други в Кресненското дефиле

14 Септ. 2022
стопкадър Нова тв

Ден след като отрече, че нейна кола е избутвала автомобили, изпреварвайки ги рисково в Кресненското дефиле в неделя, Националната служба за охрана призна, че автомобилът, за който възмутена гражданка сезира Нова тв, е неин. Шофьорът на въпросната кола е служител на НСО, а в автомобила е имало охранеямо лице. "Стана ясно след проверка, която направихме съвместно с колегите от МВР", казаха за "Сега" от НСО, като уточниха, че нито службата, нито МВР е било сезирано по случая от човека, пратил кадрите в телевизията.

Очевидката разказва, че шофьорът се е движил с пусната звукова и светлинна сигнализация. По нареждане на тогавашния министър на регионалното развитие Гроздан Караджов в Кресненското дефиле преди 2 месеца бяха монтирани колчета, за да спрат опасните маневри. Беше въведено и ограничение на скоростта от 50 км/ч. 

Разпоредена е вътрешна проверка, назначена е комисия, която има 15 дни да изясни дали автомобилът е ползвал специален режим на движение и дали това е било целесъобразно. От службата се зарекоха, че след края на проверката всичко, което не носи гриф за сигурност, да бъде обявено. "Може режимът да е бил основателен. Но ако не е било целесъобразно, би следвало да има дисциплинарна санкция", коментираха още от службата. Комисията трябва да изясни и обстоятелствата, довели до това първоначално към Нова тв да се подаде информация, че колата не е на НСО.

Службата не разкрива кой е бил охраняваният човек в колата, "летяща" през дефилето. Уточниха само, че не е член на правителството. По информация Нова тв става дума за бившия заместник-министър на земеделието Иван Христанов. Той има охрана след заплахи за живота му около скандалите с фитосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреево". На въпрос на телевизията дали той е бил в колата Христанов отговаря: "Не съм шофирал автомобил в нарушение".

Вече два месеца в най-смъртоносната отсечка у нас - Кресненското дефиле, няма не само загинали на пътя, но няма и нито една катастрофа, предава Нова тв.

 

Ключови думи:

НСО, Кресненското дефиле

Още по темата