Медия без
политическа реклама

Шофьорите се оказаха виновни за калпавия ремонт на жълтите павета

Поредният "ремонт на ремонта" в София ще бъде направен на настилката пред Народното събрание

28 Септ. 2022

След като управляващите от ГЕРБ в София дълго време твърдяха, че всичко около пренареждането на жълтите павета по бул. "Цар Освободител“ пред Народното събрание е наред и че сигналите за разместени и счупени настилки, за дупки в паважа и т.н. били манипулация, днес от Столична община най-после признаха, че проблем с ремонта има и че трябва да се вземат мерки. Зам. кметът по строителството инж. Ангел Джоргов изчисли, че  „няколко квадратни метра“ били ремонтирани некачествено и трябва да се преправят. Той съобщи по Би Ти Ви, че поредният "ремонт на ремонта" в София ще започне скоро и ще продължи 3-4 дни. „Тази зона ще бъде пренаредена от фирмата изпълнител за тяхна сметка, когато времето позволява. Зоната още не е приета и дори не тече срокът й на гаранция“, заяви Джоргов.

Като обяснение защо паветата издържаха само няколко дни (бул. „Цар Освободител“ бе отворен за движение на 19 септември) Джоргов даде, че заради широките фуги в неремонтираните участъци паветата в ремонтираните се раздвижили, разместили и пропаднали. Още по-комично обяснение поднесе представителят на „Трейс Груп Холд“ Красимир Цоклинов. Той обвини за зейналите дупки водачите на моторни превозни средства, които се движели пред Народното събрание. „Точно в тази зона шофьорите набиват едни спирачки на кръстовището и пешеходните пътеки и правят допълнително усилие върху настилката. Това е причината седмица след ремонта вече да има размествания на паважа“, коментира Цоклинов. Зам.кметът Джоргов се съгласи с него и не посочи като причина за дефектите лошо свършена работа от страна на фирмата.  

И днес Джоргов продължи да твърди, че софиянци публикували в социалните мрежи манипулирани снимки за състоянието на паветата пред Народното събрание. „Почти всички публикувани снимки са от зоната при кръстовището с ул. „15 ноември“ (улицата между Народното събрание и БАН – б.р.), където ремонт още не е правен“, заяви той, въпреки че в същия момент телевизионната камера показваше разкривените плочки само на метър от него. Допреди няколко дни  Джоргов твърдеше, че няма никакви притеснения около ремонта на бул. „Цар Освободител“ и че паветата били наредени добре. След като гражданската организация „Спаси София“ първа сигнализира за криви фуги и разместени плочки, младежката организация на ГЕРБ в София устрои истинска кампания срещу сдружението и срещу лидера му Борис Бонев. Съпартийците на кмета Йорданка Фандъкова публикуваха платено съобщение във "Фейсбук", че Бонев умишлено разпространявал манипулирани кадри. Джоргов и общинският съветник от ГЕРБ Симеон Колев се появиха пред парламента, за да показват отличните резултати на "Трейс Холд Груп". От ГЕРБ обаче спряха да коментират темата, след като "Спаси София" обяви, че внася официален сигнал за некачествено извършената дейност. 

 

И ремонтът пред Народното събрание ще се впише в провалите на Йорданка Фандъкова - по всичко личи, че жълтите павета ще са по-криви след пренареждането, става ясно от снимки, публикувани във "Фейсбук" снощи от "Спаси София".
Не стихват споровете около качеството на ремонта на жълтите павета пред Народното събрание в София. От днес тази част от централния булевард „Цар Освободител“ вече е отворена за движение на автомобили и пешеходци.
Гражданската организация „Спаси София“ разпространи ново видео от ремонтирана част на жълтите павета пред Народното събрание.

 

Още по темата