Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Йорданка и седемте кьошета

НЕ ГРУПА УЧЕНИ, А ИНДИВИД от София случайно откри огъня при търкане на талон от лотарията. Гражданинът не разполагал с монета за търкане, поради което използвал парче дърво. Увлечен в скречинга, гражданинът открил огъня като един Прометей. Минути по-късно гражданинът направил още едно откритие - запалил гума от трактор и открил фините прахови частици. С тази засилка малко остана гражданинът да открие и ремонта на "Граф Игнатиев", но бе изпреварен от Йоданка Фандъкова, която едновременно откри ремонта и закри зам.-кмета Крусев. 

***

КМЕТИЦАТА ФАНДЪКОВА бе открита на Петте кьоше клекнала с торбичка лепило. "Какво толкова - коментира кметицата пред компетентните органи. - Сниших се малко, че ми дойде в повече данданията около ремонта на "Графа". Исках да си прочистя малко гърлото и да полъхам "Кале", че е много мръсен въздухът. Да не мислите, че ми е приятно да ги дишам тия гадости във въздуха, тая токсична мъгла, тая невъзможна атмосфера. А калето е страхотен екзистенциален дизайнер. Сега например аз тука виждам бистър въздух и не пет, а цели седем кьошета. Две от тях са невеществени, ако искам, мога да се скрия там, но аз никога не бягам от отговорност! Сега например взех главата на зам.-кмета Крусев. Мисля, че е крайно време всички тия хищни хора да намалят своята кръвожадност: дръжте го тоя Крусев, тричайте го по медии, не ме занимавайте повече мене". Запитана какво още вижда, докато е на "Кале", кметицата призна, че като се надишала с лепило, изкарала много приятен дует с покойния Тодор Колев: "Дааай ми ги, дайййй ми ги, дай ми ги, дай ми частичкитееее! За фините прахови частици става въпрос", обясни кметицата.

***

СТАРОЗАГОРЦИ СЕ ПРИСМЯХА НА СОФИЯНЦИ. Граждани на Стара Загора се присмяха на столичните жители на тема чист въздух и на тема Крусев. Развеселен старозагорец коментира пред органа ни: "И ние имахме един урбанист и общественик - не Крусев, а Кусев - митрополит Методий Кусев от Прилеп, който дойде в Стара Загора и създаде парка "Аязмото" - белия дроб на старозагорци. И ние си имаме гербав кмет, но още не сме си изпосекли "Аязмото", а за ремонт като на "Графа" не можем и да мечтаем, при нас няма толкова за крадене. Даже малко въздух ни е останал и в самия град, елате ни на гости да подишате!". После обаче старозагорецът се сети за екологичното напрежение около полигона в Змеево, Гълъбово, горските пожари, парка "Бедечка" и др... И сардоничният му ентусиазъм получи дисфункция. :(

***

В СЕДМОТО КЬОШЕ. Йорданка Фандъкова се спъна в една от новите перки на "Графа", удари си големия пръст и си спомни някои забравени думички. Заслепена от болка, гняв и унижение, кметицата се закани: "На мен ще ми свърши мандатът и всички ще си отдъхнем - махам се и който ще да става кмет, ако ще, Иванчева да направят кметица, не ме интересува! Обаче преди това почвам ремонта на "Александър Невски"! 

***

ПОГРОМЪТ НА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ МИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА, обяви кметицата и посочи група мъже с жълти жилетки "Джи Пи Груп". 

Още по темата