Медия без
политическа реклама

Президентът назначи Ивайло Иванов за главен секретар на МВР

Той представи приоритетите си

20 Дек. 2018
БГНЕС архив

Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че президентът Румен Радев е подписал указа за назначаването на досегашния шеф на СДВР Ивайло Иванов. 

Указът ще излезе в утрешния "Държавен вестник". В електронното издание на ДВ може вече да бъде видяно, че има президентски Указ № 307 за назначаване на Ивайло Стефанов Иванов за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Според официалната биография на Ивайло Стефанов Иванов, той  е роден през 1977 г. в Луковит. Започва работа в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминава през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.- директор на РДГП „Аерогари" и директор на РДГП „Драгоман".
Иванов завършва бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". През 2010 г. защитава магистратура - специалност „Право" в ЮЗУ „Неофит Рилски".  Със заповед на бившия министър на вътрешните работи Валентин Радев от 11 май 2017 г., Ивайло Иванов стана директор на СДВР.

Иванов представи в четвъртък приоритетите си, разказва БНР и цитира неговите думи: "Противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите и опазване на обществения ред, подобряване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм, борбата с организираната престъпност, тероризма, корупцията, киберпрестъпността, ефективна защита на държавната граница, защита на населението, инфраструктурата при пожари, природни бедствия и други извънредни ситуации, подобряване на административното обслужване на гражданите и бизнеса. Заставам твърдо зад действията на служителите, когато изпълняват своите задължения и когато са си свършили работата, те трябва да бъдат убедени, че ще имат моята подкрепа и защита".

.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?