Медия без
политическа реклама

Les Confessions

Мойсей слиза от Люлин планина*

08 Юли 2018
 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше, понеже бе говорил с Бога. (Изход 34:29)
И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше, понеже бе говорил с Бога. (Изход 34:29)

В българската публичност се формира цял един отделен жанр - клетви за вярност към Борисов, когато някой от вразите се опита да внуши, че гербер е нарушил Първата гербава заповед: да нямаш други главатари освен Бойко! 

Ето как троши на клеветата зъбът Цветан Цветанов. Докато четете стенограмата, която сме подготвили, си представяйте тона на оратора - подходящ за Мойсей, току-що слязъл от Синай, за да прочете на народа скрижалите. 

***

Жени Марчева, bTV: Честен отговор, моля! Има ли напрежение между Вас и премиера в момента - нещо, за което намеква лидерът на БСП през цялата седмица в парламента. 

Цветан Цветанов, вицекрал: Ма това... Виждам притеснението на БСП - кризисния пиар, който трябва да извадят. Само да кажа, че като доказателство на това, че няма никакви проблеми - сутринта в 7:15 заедно с премиера обсъждахме това, което се случва в момента; това, което предстои да се случи. И в осем и половина му беше първата среща с премиера на Сърбия. Това, което дискутирахме днес, е както вътрешнополитически план, и от моите посещения, които направих и в Брюксел, и в Лондон, и в Берлин - и утре заминавам за Съединените щати, където също ще участвам на форум, който е свързан точно с предизвикателствата, които има днес: комуникацията и взаимодействието на трансатлантическо ниво между Съединените щати и Европа - и това част от политиката, която прави ГЕРБ, и няма никакви притеснения, и БСП трябва да бъдат спокойни: тандемът Борисов-Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група, най-голямата партия; и те ще продължат да бъдат такива, защото винаги работим, за да защитим обществения и национален интерес. БСП го използва това като кризисен пиар. Това, за да говорят тези неверни твърдения за някакво скарване. Защото БСП вече не е тази партия, която беше преди една година или преди две години. Защото в момента има, първо, негодувание в парламентарната група; има блокиране на всяко едно различно мнение; Жельо Бойчев (от БСП) напуска парламента, за да прави бизнес, което означава, че средата в България е добра; което противоречи на казаното от Корнелия Нинова и нейния екип, че всъщност средата в България не е добра за бизнес. (...)

ЖМ: Добре. Добре. Да вървим напред, имаме още теми за обсъждане. Казвате - между премиера и Вас...

ЦЦ: Абсолютно!

ЖМ: ...всичко е мирно, всичко е спокойно. (...)

ЦЦ: ...Вижте! С премиера имаме такива разговори и влизаме в такива детайли, които мисля, че времето няма да ни стигне, за да ги изкоментираме. За мен като човек, който отговаря за организацията на партията, и човек, който е в постоянен контакт с премиера, аз трябва да го информирам и трябва да си говорим за всичко това, което се случва! 

________

* В полите на Люлин планина се намира прочутото селище Банкя. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?