Медия без
политическа реклама

Goloka Fest събира хип-хоп феновете край Търново

Графити, лекции, джаги и лятно кино допълват музикалната програма

3 и 4 август

В първия уикенд на август в близост до Велико Търново - на голямата поляна до Петропавловския манастир край Лясковец, ще се проведе първото издание на Goloka Festival. Най-младият фестивал за хип-хоп култура у нас има амбициите да събере както пионерите на родната сцена, така и актуални имена в жанра. Ще има хип-хоп изпълнители с дълбоки социални послания, тежки рими и стил, а също и такива, които са купонджийски настроени и в момента са окупирали с хитовете си клубовете в страната. DJ Skill & проект "Българи" пък са включили в композициите си изпълнения на гайда и кавал. Сред хип-хоп изпълнителите има и гости от съседна Македония - формацията "Токсиколози", и Обединеното кралство - Kingpin. 

50-метровата стена по пътя към манастира ще бъде изрисувана с графити благодарение на артистите Glow, Epik, Grey и Self. Организаторите са предвидили и танцов батъл, като за целта са поканили осем от най-силните отбори по брейкденс в България. В това число са двойки от София, Бургас, Пазарджик, Видин, Хасково и други смесени отбори, като за най-добрите е осигурен награден фонд от 600 лв. плюс предметни награди. 

В двата дни на събитието лектори ще разкажат как музиката действа на ума и тялото, а специално обособена фън зона ще предлага джаги, лятно кино и релакс кът. Предвидена е кухня за всякакви вкусове - традиционна и вегетарианска. Билет за двата дни струва 30 лева, а за един - 20 (в "Ивентим" и EpayGo). На място са с 5 лева по-скъпи. 
Организаторите са предвидили и транспорт от центъра на Велико Търново (хотел "Етър") до мястото на купона. 

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?