Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Колеблив джендър

05 Юли 2018

Еманюел Макрон нещо си е променил джендъра, май. (Думата "май" беше една от най-употребяваните във вестникарските заглавия от първите години след 1989 г. Ех, и това клише се строши и забрави.) 

За Макрон така си спекулираме заради снимката на 1-а стр. на "Стандарт". Тя е с източник "Туитър" и представлява - млада африканка с барабанче, а Макрончо я зяпа, както че ли всеки момент ще я оплоди, или поне ще й целуне краката. И Макрон е с барабанче. Да се надяваме, че няма да си има проблеми вкъщи с Макроница, понеже Франция е велика държава, Планът "Макрон" е велика инициатива и на френския президент му е нужен екзистенциален комфорт, за да не оплете конците и от гняв или фрустрация да не направи някоя глупост с глобални последици.

В Народното събрание също се наблюдават плаващи идентичности. Примерно по отношение на Пеевски - ГЕРБ начело с Българския Бил Гейтс Харизанов бяха част от протестите срещу Пеевски и правителството на Орешарски. Сега си му гласуват законопроектите и поправките, съответно медиите на Пеевски вече спокойно могат да представят издателя си като изпран човек, законодател с инициативи, подкрепени от целия парламент: "Депутатите подкрепиха прозрачността в медиите. Само БСП гласува против", ликува "Монитор". И с не по-малка радост цитира Вежди Рашидов: "Свободата на словото прерасна в слободия". Разбирай - повече регулация, майстори, хубаво законче си направил, Делянчо! 

Нека припомним все пак и други емблематични думи на Рашидов. Както се казва - и ние знаем да цитираме :) 

Вежди Рашидов, лятото на 2013-а: "Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха".

Човек един път като си смени джендъра - после може още много пъти, вече не е страшно.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?