Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

О, спомняте ли си?

01 Май 2018

О, спомняте ли си, Родино? - би искал да попита прелитащият, който принципно не е от паметливите, но сегиз-тогиз се усеща, че тоя мач сме го играли, тоя филм сме го гледали, тая попара сме я сърбали и тоя партньор вече сме го уважавали.
Става въпрос за благородния стремеж някой да накара компаниите да продават продуктите си с еднакво качество тук и в Западна Европа.
В рамките на Европредседателството се проведе форум на тая тема, на който се довлякоха всякакви европейски шматки, за да видят с очите си Лиляна Павлова и Бойко Борисов. Форумът се проведе на 30 април, но вестниците от същия ден подгряха темата предварително. "24 часа" публикува голямо интервю с омбудсмана Мая Манолова, която е организатор на форума и си е намислила тържествени думички: "Клаус от Берлин и Иван от София ще ядат еднаква шунка", обещава омбудсманът на народа и цитира друг борец за единни хранителни норми: "Орбан говореше за хранителен апартейд".
Сред големите тъпотии, с които беше известна Европа, са нулевата толерантност към кривите краставици и желанието да се унифицират всички аспекти на европейския начин на живот и смърт - ядене, пиене, енергетика, всичко. Сега с желанието за единен стандарт в храните пък ние се борим за уеднаквяване с Европа, а Борисов мръщи чело и си къса ризата, че дори не му минавало през ума, че големите компании налагат двойни стандарти. "Кой умник направи 100 милиона европейци да живеят като аборигени, те даже аборигените сигурно вече живеят по-добре!" - завъртя в риторичния миш-маш икономика, география и лайфстайл премиерът.
А това, че на министър-председателя "не му минавало през ума, че има двойни стандарти" - много алтернативен тоя факт бе! Преди няма и десет години същата кампания - ама абсолютно същата - проведе Мирослав "Мършата" Найденов, когато беше земеделски министър в кабинета "Борисов" 1.
Ако аборигените имаха история и памет, може би земите им нямаше да бъдат заселени от бели пандизчии... 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата