Медия без
политическа реклама

Патриоти лудуват, кумци царуват, избирателите патки пасат

Новина ли е за избирателите на Сидеров, че после себе си той най люби, тачи и милее "патриотичния бизнес"

26 Юли 2018
 Лидерът на "Атака" Волен Сидеров започна проверка на проверките на вицепремиера Валери Симеонов за нивата на шума по Българското Черноморие.
Страницата на Волен Сидеров във Фейсбук.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров започна проверка на проверките на вицепремиера Валери Симеонов за нивата на шума по Българското Черноморие.

Орташката работа и кучетата не я ядат. Валери Симеонов и Волен Сидеров - кум и кумец в живота, чиито имена са изписани със златни букви в пантеона на патриотичния всемир, показаха, че и политиката по роднински не върви. Вярно, че разлика между бизнес и политика няма, както няма и вечни приятели във властта, но работата между вицепремиера и шефа на парламентарната група на "Обединените патриоти" премина в ново качество, откакто са управляващи. Патеричката на ГЕРБ започна сериозно да поддава, нищо че властта е опиум, към който политическите хулигани "Атака", НФСБ и ВМРО привикнаха бързо.

И независимо че пошлите скандали и надвиквания между лидерите в патриотичното трио отнемат внимание от проблемите на управлението, премиерът Борисов ще бъде принуден съвсем скоро да влезе или в ролята на "помирител в махалата", или ще трябва да избира между Сидеров и Симеонов. А тогава в градинката на властта ще остане по-послушният. И това се видя много бързо. Минути след като президентът наложи вето на спорните поправки в закона за приватизацията, премиерът Борисов разпореди на депутатите на ГЕРБ да внесат поправки, с които "да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна".

Въпреки клетвите им пред "всичко родно" "Обединените патриоти" показаха в последните месеци, че

любовта на българския националист към Отечеството първо минава през стомаха

Партньорите на ГЕРБ много бързо осъзнаха, че подкрепата им може да се осребрява. А разколът между Сидеров и Симеонов ги доведе до взаимни разкрития - единият спасявал "редник Киро" (с промените в закона за приватизацията), а другият - "редник Цеко" (с кампанията за промяна на договора за концесия на ски пистата в Банско). В друга държава след тези обвинения щеше да има оставки и щеше да си ходи не вицепремиер, лидер на парламентарна група, а цялото правителство. В друга държава тефлоновият рефлекс на премиера Борисов - вечно да не знае, вечно да се оправдава с други, вечно да го "вкарват в капан" или да му приписват "чужди" грешки, нямаше да го опази. Тъй като вицето Симеонов оцеля и днес, обзалагаме се, че не е далеч моментът, когато Сидеров ще нахлуе в Министерския съвет с екип на тв "Алфа" и ще крещи насред заседание: "Извини си, бе!", и на кума си, и на премиера си. 

Поредната ревизия в отношенията между Волен Сидеров и Валери Симеонов стана явна, когато вицепремиерът и лидер на НФСБ обвини в лобизъм своите колеги от "Атака" и ВМРО. Първо бяха промените в закона за горивата, внесени от Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), които според Симеонов обслужват големите търговци. После парламентът прие промени в закона за приватизацията, писани от депутати на Сидеров и пак Ревизоро. А Симеонов просто назова на глас залога - 58 млн. лв. за братя Домусчиеви, Пеевски и "Булгартабак", "Ню Бояна филм", Николай Банев.

Сидеров, който в последно време разнообразяваше ролята си на "златен пръст" в парламента с круизи за укрепване на българо-руската дружба, съобщи на избирателите си, че "патриотична визия означава патриотичен бизнес". "Аз винаги съм предпочитал българския бизнесмен - хубав, лош, но български. Тази война, дали ще е с Домусчиев, Златев или Божков, не е добра за България." И се захвана да прави проверка на проверките на вицепремиера Симеонов за нивата на шума по баровете по Черноморието и в центъра на София.

 

Решен в блуза с къс ръкав, бели панталони и еспадрили,

 

първият атакист започна рейда по притихналото в тишина трасе на Симеонов. От Слънчев бряг обяви, че лично се е запознал "какви поражения нанася законът за шума", определи го като недомислен, вреди на бизнеса, гони туристи. Обвини вицепремиера, че тормози и тероризира бизнеса, проверява избирателно, и поиска да разбере как се взимат решенията кой да бъде проверяван по курортите. "Валери Симеонов се прави на герой, че води битки срещу олигарси. Той самият е бизнесмен милионер", обяви лидерът на "Атака" в интервю за в. "Черноморски фар".

И ето че се върнахме в 2013 г., когато с мегафон в ръка Сидеров питаше Симеонов под прозорците на бургаския му офис "колко пари е откраднал на Бургас", докато е бил председател на общинския съвет на града. "С какви пари си купи имоти в Слънчев бряг, Малко Търново, Бургас?", гърмеше гласът на Сидеров преди пет години. Лидерът на "Атака" наричаше кумеца си "крупен разпространител на гей порно". Двамата стигнаха до съд, когато Симеонов нарече избирателите на "Атака" "лумпени, прости и тъпи хора, малоумници", а Сидеров спечели делото. Но, разбира се, българският избирател е с добра душа и прати вечно каращите се лидери на НФСБ и "Атака" в парламента като част от една коалиция.

Пламенната защита на "патриотичния бизнес" от страна и на Сидеров, и на Симеонов е голямо предателство пред техните избиратели, чийто социологически профил ги праща сред най-бедните слоеве на българското общество. За тези няколко месеца във властта патриотичното трио направи много повече за котерийните си интереси, отколкото за тези, които са пуснали бюлетина за тях. Ах, да, "Атака" внесе законопроект за защита на българския език и мълчаливо защити интересите на хазартния бизнес, който обвини политиците, че с поправките на Закона за хазарта отнемат щастието на хората.

Засега водачът на ВМРО - вицепремиерът Красимир Каракачанов, се опитва да пази баланса в триото, пази дистанция, копае отдадения му политически парцел и веднъж седмично казва, че коалицията е стабилна и заяжданията на Симеонов за килограмите му са дреболия

Евроизборите ще са първи тест за управляващите, макар и избирателната активност да не е като на парламентарен вот.  Вече личи, че партията на Валери Симеонов ще се откачи от хорото с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, още повече за това намекна лично и лидерът на ВМРО. И е много вероятно НФСБ да търси алианс с люспи от разпасания Рефблок и останките от СДС. А дотогава сюжетът в няколко думи: патриоти лудуват, кумци царуват, избирателите патки да пасат.

 

Последвайте ни и в google news бутон