Медия без
политическа реклама

Занимание на деня

Разпускане

Куршум за олигархията, куршум за кучешка урина

25 Юли 2018
Колаж: Валдес Радев

Сезонът предразполага към разпускане според възможностите - на Вама Веке, "Слънчев бряг", Кавала или Малдивите.

При нашите възможности по-разумно е да напрягаме вратни жили и мозъчни гънки, а да разпускаме по малко след работа. Отпуските са вредни, а като излезе човек в отпуска, трябва да помага на колегите, за да не губи трудови навици. Достатъчно е от време на време да отскачаме до тръпките си в Барселона и - обратно в строя! 

По тоя въпрос, да се надяваме, че сме се разбрали, тъй че - прочитате тая дописка и - всички на тръстиката, а ние ще разгледаме от научна и популярна гледна точка феномена "разпускане"! 

***

Списание "Клуб Z" писа, че БСП на Корнелия Нинова е най-добре да се саморазпусне. 

Не сме съгласни с колегите. Много преди да се саморазпусне БСП, това трябва да извърши със себе си самата КорНинова.

Причини за това - колкото искате, нека набележим някои. 

- Корнелия само се прави на мъж, но още не се е сбила с Бойко Борисов и най-вероятно се страхува от маваши-герито му.

- Омбудсманът Мая Манолова има два пъти по-висок рейтинг в лично качество и когато завърши мандата си като граждански защитник, ще е натрупала толкова популистически точки, че ще отвее Корнелия от председателското място като пухче на глухарче.

- Корнелия има маниер на общуване с избирателите си като кифлите във "Фейсбук" - в социалните мрежи тя публикува мъдри мисли, политически тези, популистически апели и емоционални обръщения, илюстрирайки словата си със свои снимки в интелектуални или привлекателни пози. По време на Странджанското клане на дребен добитък Корнелия публикува "Фейсбук" кореспонденция, към която закачи своя снимка в каручка. Не искаме да тълкуваме "ясните знаци и сигнали" на това послание, но сме сигурни, че КорНинова не е отишла в Странджа с каруца. Нищо че и тя като Сали Яшар от "Песента на колелетата" ден и нощ мисли с какво да помогне на хората, как да направи добро. Стила й на писане определяме като "слог на строга господарка". Би направила хубава кариера като писател на еротични романи ("50 нюанса червено"? "Пляс-пляс, шамарите по дупарите"?). 

Но позицията й в БСП съвсем не позволява такива занимания. 

Затова - Корнелия, саморазпусни се! 

***

Покрай тия закачки да не пропуснем да отразим маневрата на Бойко Борисов, който отново се разграничи рязко от себе си и шпигела си - той няма нищо общо със светкавично прокараните лобистки поправки, облагодетелстващи Домусчиев и Шиши, затова разпореди на депутатите си да прегласуват закона, върху който президентът Радев бездруго плясна едно вето. 

Поправките бяха предложени от "Атака" и подкрепени от ГЕРБ и "ВМРО". 

Действията на Борисов една от любимите ни журналистки Мастагаркова (Pik.bg) нарече "куршум в сърцето на олигархията".

Това все пак е виртуален куршум, а в един софийски подлез вторник сутринта свистяха истински куршуми - при спор, възникнал на почва "кучето ти ми опика магазина". 

Саморазпускайте се!

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата