Медия без
политическа реклама

Българан е гигант

Всички сме парлеву франсе, ама някои повече

11 Юли 2018
Кълбото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на "Барселона".
БГНЕС
Кълбото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на "Барселона".

Бойко Борисов бе на среща за Западните Балкани в Лондон, след която брифира бодро репортерското тяло. Отделяме приятни пасажи, за да държим читателя в курса на събитията и актуалната интонационна среда.

Nota bene. Молим за разбиране по един въпрос. Когато цитираме тук мъдри мисли, диалози, фанфаронщини и конфабулации, това съвсем не значи, че изразяваме отрицателно отношение. Цитатите подбираме най-вече по естетически критерии, без непременно да имаме отрицателно или положително отношение. 

В случая също - тази публикация нито е упрек, нито ръкопляскане.

***

Журналистка: Тереза нещо каза ли Ви?

Бойко Борисов: Не. Всеки вкъщи си има достатъчно проблеми, достатъчно опозиция, достатъчно спорове, достатъчно проблеми в кабинета, за да ги пренасяме тука. Важно е тази червена линия, по която успяхме да наложим, слагайки темата "Западни Балкани" и "Берлински процес", които бяха много-много далече, ъъъ, зад нас и въобще никой не говореше за тях. Факт е, че една, дет се вика, две седмици след изтичането на нашето председателство, в Лондон отново всички сме заедно на тема "Западни Балкани", е изцяло, така, заслуга на резултатите, които дадохме по време на председателството; на това, че убедихме колегите - тука, да, са и Ангела Меркел... Сега Макрон се извини, че има много работа, но всъщност е в Санкт Петербург на мач. Така че тези, които нали много обичат на мене да ми казват, че играя футбол, нали - той много работа има във Франция (хили се байтошовски), но всъщност се оказа, че лети за Санкт Петербург да гледа мач. (Сеща се.) Не да гледа мача (вдига пръст) - да подкрепи французите. Така каза неговият министър. И ние, разбира се, го подкрепяме и него. Нооо да видите, че някой път се случват и такива работи. 

Журналистка: И не са толкова скандални. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата