facebook
twitter

България

23-ма мигранти и каналджии са хванати на магистрала

88
Снимка: Архив
Оградата по границата не спира нелегалните мигранти.

Хвалбите на управляващите, че миграционният натиск е нулев, бяха опровергани за пореден път. МВР арестува 19 нелегални мигранти и четирима каналджии, натоварени в бус и лека кола. Те са били задържани на магистрала "Марица" на път към Пловдив. Полицаи от Хасково, Харманли и Димитровград са действали по сигнал, че предстои транспортирането на чужденците.

Двата автомобила са спрени рано сутринта. Микробусът е бил шофиран от 22-годишен мъж от село Бисер. Пред буса в ролята на пилотна кола се движел "Мерцедес", в който пътували още трима души - 23-годишен от Харманли, негов съгражданин на 22 години и 21-годишен от Свиленград.

"В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13  и 26 г.", пише в съобщението на МВР. 16 от чужденците са казали, че са от Афганистан, а останалите трима - от Пакистан. 12 от тях са непълнолетни момчета. Те са предадени на социалните служби в Димитровград. Останалите са настанени в бежански център в Любимец.

Срещу двамата шофьори освен за каналджийство са образувани още дела, тъй като единият карал след употреба на наркотици, а другият - без книжка.

По данни на МВР през последните шест месеца у нас са арестувани близо 2000 чужденци, а броят им расте. В огромната си част - 1142-ма, те са задържани във вътрешността на страната, тоест чак след като са преминали границата. Повечето нелегални имигранти са от Ирак и Афганистан.

Все още няма коментари

Още

Верижна катастрофа запуши бул. "България"

16.01.2019

531 2
Президентът, Васил Божков и Валентин Златев поздравили Нинова за юбилея

16.01.2019

947 13
Парламентът възложи поръчката за изтребители

16.01.2019

7435 164

Влез или се регистрирай за да коментираш