Quantcast
България иска 2 млн. лв. за „Вера Су“, иначе го продава на търг | СЕГА
facebook
twitter

България

България иска 2 млн. лв. за „Вера Су“, иначе го продава на търг

636
 Фейсбук

Предстои представители на държавата да се свържат със застрахователя на кораба “Вера Су”, за да възстанови разходите по спасяването на плавателния съд. Това обяви във Варна зам.-министърът на транспорта Владимир Върбанов, цитиран от БНТ.

Корабособственикът на кораба “Вера Су” е обявил “напускане на кораба” и в момента тече процедура по изясняване на финансовите взаимоотношения.

Страната ни е похарчила около 2 млн. лв., за да извади “Вера Су” от плитчините край Камен бряг, където корабът престоя повече от месец след като се блъсна в скалите.

"Ако не получим парите си чрез преговори ще наемем адвокатска кантора, специализирана в морското право, за да защитим държавния интерес", каза зам.-министър Върбанов.

Другата възможност е корабът, който в момента се намира във Варненското пристанище, да бъде предложен на търг. Ако се стигне дотам България може да спечели от това около $800 000, според Върбанов.

Преди месец тогавашният служебен транспортен министър Христо Алексиев обяви, че изтича срокът, в който застрахователят трябва да плати парите, похарчени по спасяването на "Вера Су". Тогава обаче той каза, че се очакват около 3 млн. лв.

 

 

Още

Украйна показа втори потопен руски военен кораб

07.05.2022

Обновена

18175
Правителственият самолет прибра моряците от „Царевна”

18.04.2022

Обновена

2908
Властта обмисля данъчни отстъпки при покупка на електромобили

29.03.2022

3779