Quantcast
Съдът отказа да свали забраната на Бобоков да пътува в чужбина | СЕГА
facebook
twitter

България

Съдът отказа да свали забраната на Бобоков да пътува в чужбина

Бизнесменът има право на кратковременно пътуване до Украйна
609
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина, предаде БГНЕС. Той поиска да бъде отменена ограничителната му мярка да напуска пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск той да се укрие от правосъдието.

Същото е становището и на държавното обвинение, което определи забраната за като необходима. Съдът все пак разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. Според защитата му обаче то не може да бъде осъществено напрактика заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

"Нямам никакви намерения да се укривам", заяви Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че у нас има семейство с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

През май миналата година братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според държавното обвинение те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. През юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение - този път за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента. Третото обвинение за Пламен Бобоков е от Окръжната прокуратура в Русе и е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

 

Още

Обвиненият за смъртта на М. Цветков се оплака от полицейски тормоз

21.01.2022

3056
Бивш кмет на Видин осъди прокуратурата да му плати 83 000 лв.

18.01.2022

2710
ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. заради скандала "Хемус"

14.01.2022

Обновена

3765