Quantcast
Съдът отказа да свали забраната на Бобоков да пътува в чужбина | СЕГА
facebook
twitter

България

Съдът отказа да свали забраната на Бобоков да пътува в чужбина

Бизнесменът има право на кратковременно пътуване до Украйна
618
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина, предаде БГНЕС. Той поиска да бъде отменена ограничителната му мярка да напуска пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск той да се укрие от правосъдието.

Същото е становището и на държавното обвинение, което определи забраната за като необходима. Съдът все пак разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. Според защитата му обаче то не може да бъде осъществено напрактика заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

"Нямам никакви намерения да се укривам", заяви Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че у нас има семейство с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

През май миналата година братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според държавното обвинение те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. През юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение - този път за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента. Третото обвинение за Пламен Бобоков е от Окръжната прокуратура в Русе и е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

 

Още

САЩ искат от България да им предаде турчин, защото е измамил Пентагона

28.11.2022

Обновена

4180
Върховният съд отмени условната присъда на Румен Овчаров

13.09.2022

Обновена

3795
Върховният съд спаси оранжерията на Доган от събаряне

22.11.2022

1815