facebook
twitter

Консулт

СПЕСТИ

Как да почистим хладилника

Можете да си направите домашен препарат с оцет, сода, лимон и дори с ориз
804
 Интернет

Някои си мислят, че почистването на хладилника е "фасулски проста" работа. Но когато се захванат, осъзнават, че са подценили проблема. Мазни и лепкави петна, засъхнали следи от кетчуп и соев сос, безброй трохи и други остатъци от храна и всичко това - накацало по рафтове и кутии, по стъклените полици и по дъната на пласмасовите кутии, по вратата и по уплътненията.  Първият въпрос е:

 

Откъде да започна?

Щом запретвате ръкави за основно почистване, първо трябва да опразните хладилника, а за целта трябва да предвидите кое къде ще сложите временно. Ако нямаме свободен плот наблизо, примъкнете малка масичка или столове.  Добре е да имате хладилна чанта под ръка - за продуктите, които не издържат топло. В мивката не бива да има мръсни чинии, тя ще е нужна за миене на рафтовете и за пране на кърпите. Кошчето също трябва да е готово да побере храните с изтекла годност, които навярно ще откриете при разтребването на студения шкаф. 

 

Препаратите

Пригответе и удобна гъба и кърпа, най-добре от микрофибър. Ако разполагате с празна бутилка с пулверизатор, още по-добре. Има специални спрейове за почистване на хладилници, но има и домашни "рецепти" - с обикновен оцет например. Киселината разгражда мазнините и мръсотията. Просто смесете оцета с гореща вода и ето ви домашен препарат. И лимоновият сок е вариант, при това за разлика от оцета дава приятен аромат. Няколко капки веро също правят чудеса. Както и сол или сода бикарбонат - просто разтваряте една супена лъжица в хладка вода.

А защо не пробвате с ориз? Смелете една супена лъжица оризови зърна и пробвайте ефекта с влажна гъба. Или от предната вечер накиснете 1-2 супени лъжици ориз във вода. На другия ден сипете течността в бутилка с пулверизатор, напръскайте повърхностите и забършете със суха кърпа. Ще изчезнат не само лекетата, но и непирятните миризми ще бъдат премахнати.

Най-лесно е

да извадим всичко от хладилника,

за да започнем битката с нечистотиите, но ако няма къде да сложим на студено нуждаещите се от ниски температури храни, по-разумно е да действаме поетапно - тоест рафт по рафт.

Последователно изваждаме рафтове, тавички, контейнери, поставките за бутилки и за яйца и ги излъскваме с препарата. Следва подсушаване с кърпа от микрофибър. 

Обърнете внимание и на самите продукти - не  искате лепкави буркани със сладко и мръсни бутилки по светналите рафтове, нали?  Дори и да не изглеждат мръсни, добре е да ги забършите с навлажнена микрофибърна кърпа. 

 

Ключови думи:

спести, хладилник
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5 съвета как да намалите ненужни разходи за учениците

25.09.2020

142
Най-после ще има подкрепа за родители в принудителен отпуск

04.09.2020

294
Не чакайте червената лампичка за горивото да свети дълго

24.07.2020

1118 2

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

Барма, тва ☝️ е за тебе. Лично.

Кара Колю

Wooow... спасибо... 😁

wreckage
снимка на wreckage

как е?

Се ено са ти пуснали порно, а?

 

 

Кара Колю

А беее... тооо... добреее... ама със тоя ставен ревматизъъмм... и тоя артрит... че и тендовагинитът се обажда... мани... мааани...😢

old war horse
снимка на old war horse

въх, пък се каняше да оправяш една женка?!?😁😁😁

Кара Колю

Ееее... женката е друго... Врекито - с това порно - ми намеква за битката "Сам срещу себе си" 😁

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Да направим хладилниците общи!

Влез или се регистрирай за да коментираш