Quantcast
Парната четка чисти гънките и петната от дрехите | СЕГА
facebook
twitter

Консулт

Парната четка чисти гънките и петната от дрехите

357

Все повече домакини оценяват предимствата на парната четка. За разлика от обикновената парна ютия, тя осигурява равномерно разпределение на парата по цялата повърхност и успешно бори не само гънки, но и петна по тъканта, като на практика прави и така важната в днешните ковид времена дезинфекция. Освен това пести и време, и подготовка, и пространство. Няма нужда от дъска за гладене, не се налага да сваляте завесите или да махате дрехите от закачалката - третирате тъканите там, където се намират.

Как работи?

Водата, която сте налели в контейнерчето, се сгорещява с нагревател до газообразно състояние. Когато натиснете бутона "старт", парата се устремява навън през специални отвори право към тъканта и заглажда гънките, а под напора на горещия и влажен въздух прахът и петната буквално се изпаряват.

Парната четка е много ефективна и удобна и за третиране на измачкани участъци и на петна по тапицерии на мебели. Може да използвате кърпа, през която парата да преминава, за да щадите материята. Разбира се, по-упоритите лекета имат нужда от допълнителна обработка с подходящ препарат.

Как да изберем?

Обърнете внимание на водния резервоар. Добре е да е от прозрачна пластмаса, за да виждате лесно дали е достатъчно пълен. Размерът също има значение. Ако ще ползвате парната четка само за дрехи, изберете уред с малък контейнер. Но ако ще гладите пердета и спално бельо, трябва ви голям воден запас.  

Мощността е важен фактор. Ако искате качествено гладене, разгледайте офертите и вземете по-мощен уред. 

Работната площ на четката е от ключово значение -  колкото по-голяма е тя и колкото повече дюзи влизат в боя срещу гънките, толкова по-бързо и лесно ще изгладите чаршафите (или завесите). 

Разбира се, цената и качеството са в пряка зависимост. По-мощните устройства, които имат екстри - като регулиране на силата на парата например, са по-скъпи.

Накратко, ако само ще гладите дрехи, изберете модел с ниска мощност, с малък резервоар за вода и минимален брой дюзи. Но ако ви трябва мултифункционален домашен асистент, търсете мощни уреди с подходящи опции. 

Ключови думи:

спести

Още

С LED крушки се пестят 20% от сметката за осветление в дома

02.07.2021

917
Банките премахват срочните депозити. Какви са алтернативите?

18.06.2021

55254
Най-честите грешки при пране, които съсипват и уреда, и дрехите

28.05.2021

11842