Quantcast
Брюксел препоръча наесен ваксиниране на деца срещу ковид | СЕГА
facebook
twitter

COVID-19

Брюксел препоръча наесен ваксиниране на деца срещу ковид

Обновена
1 218
 Илияна Кирилова

Европейският съюз навлиза в постпандемична фаза, в която масовото докладване на случаите на COVID-19 не е необходимо. Но подготвяйки се за по-малко остър етап на проявата на вируса, правителствата трябва да увеличат имунизациите на деца - особено в навечерието на новата учебна година през есента. Всичко това залегна в документ, очертаващ новите европейските усилия срещу коронавируса и бе съобщено днес от комисаря по здравеопазването Стела Кириакидес.

Нивото на имунизация е под 15% сред децата между 5 и 9 години, уточни БНР, позовавайки се на световните агенции. Над 70% е ваксинацията сред тийнейджърите на възраст 15 до 17 години.

Комисията счита, че между 60% и 80% от населението на съюза е било в даден момент заразено. Комисарката каза още, че нови скокове на заболеваемостта са вероятни, тъй като вирусът ще мутира.

 

В САЩ

"Със сигурност в момента сме извън фазата на пандемията", заяви д-р Антъни Фаучи пред PBS NewsHour. Заболеваемостта в САЩ се увеличава, но според него с имунизиране рисковете ще се овладеят. "Не знам колко често ще трябва да се прави това" - каза Фаучи за ваксинацията - "Може да е всяка година, може да е по-дълго, за да се поддържа ниско ниво. Но в момента не сме във фаза на пандемия в тази страна". Пандемията обаче продължавала на глобално ниво.

Още

ЦИК излезе с половинчато решение за избирателите в карантина

23.09.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

161
Испания премахва и последните COVID мерки по границата си

20.09.2022

301
Китай улеснява влизането на чужденци в страната

20.09.2022

270