Медия без
политическа реклама

5000 почитатели на операта ще бъдат на пл. "Св.Александър Невски"

31 Авг. 2021Обновена
Софийска филхармония
Кадър от репетицията в зала "България", проведена в неделя.

Tази вечер под звездите пред катедралата "Александър Невски" излизаме на сцената с любимата Соня Йончева и почетния член на Софийската филхармония Пласидо Доминго, съобщи във фейсбук профила си Софийската филхармония. На площада ще има 5000 зрители. 

Концертът започва в 20:00 ч. Пропускането на зрителите ще става през шест входа, разположени на улиците "Раковски", "Оборище", "Цар Освободител", "Париж", "Московска" и "11 август" 

Публиката ще бъде пускана на площада от 18 часа. Входовете ще бъдат затворени в 19:40 часа и няма да се допускат закъснели зрители. Организаторите съветват зрителите максимално рано да заемат местата си, за да не се получават опашки преди началото.

Двамата артисти ще излязат на специално построената пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, сцена точно в 20.00 часа тази вечер. Двете световни звезди ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров. 12 камери и 1 дрон ще снимат събитието. 

Соня Йончева е част от световния музикален елит и се явява на сцени като "Метрополитен опера"- Ню Йорк, в някои от тях заедно с Доминго, Миланската скала, Ковън гардън и Виенската държавна опера. Преди броени дни беше изявата ѝ в "Травиата" от Джузепе Верди на Арена ди Верона, последвана от рецитала ѝ на Залцбургския фестивал.

През последните 50 години испанският тенор Пласидо Доминго е пял по всички най-големи оперни сцени по света, но най-голяма известност му носят записите и концертите като един от „Тримата тенори“, заедно с неговите колеги Хосе Карерас и Лучано Павароти, с които популяризират сред широката слушателска аудитория класическото песенно изкуство.

Както "Сега" вече съобщи, концертът може да бъде гледан и онлайн в целия свят. 

***

Заради музикалното събитие част от улиците в центъра на София ще бъдат затворени и утре —  1 септември - до 18 ч. няма да се допускат превозни средства  в околните улици на храма „Св. Александър Невски“. 

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго на площад "Свети Александър Невски" ще бъде излъчван на стрийм по целия свят, съобщиха организаторите от SY11. Оперната гала на 31 август ще може да се гледа от всяка точка на специално създадения за целта сайт watch. sy11events.

 

Още по темата