Quantcast
Агент 007 среща най-голямото предизвикателство: става баща | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Агент 007 среща най-голямото предизвикателство: става баща

Според британски медии в отложения "Смъртта може да почака" Джеймс Бонд ще се окаже с 5-годишна дъщеря
472
 Warner Bros.
Даниъл Крейг и Леа Сейду в „Смъртта може да почака“.

Новият филм за Джеймс Бонд е напът да остарее, преди публиката да го е видяла. Първите кадри от „Смъртта може да почака" с Даниел Крейг, Леа Сейду, Рами Малек и Кристоф Валц се появиха още миналия юни. През декември излезе първият трейлър, през февруари се появи тийзърът за Супербоул, тръгнаха и рекламните кампании на прочути марки бира, телефони, автомобили, часовници..., както и заглавната песен на Били Айлиш. Не тръгна само филмът. Поради стечението на вирусни обстоятелства премиерата на “Смъртта може да почака” бе преместена за есента. Както е казал поетът, за едни септември ще бъде май, но за други април става ноември. 12 ноември.

Това допълнително време трябва да се запълва с новини. И ето - пет месеца пред премиерата британските медии пускат новината, че в новия филм на агент 007 ще му се случи нещо страшно, което никога досега не му се е случвало. Като че ли да му отложат премиерата с 9 месеца не е достатъчно страшно. Дали пък няма да умре, за да отвори място за новия (или новата) Бонд в 26-ия филм? Не, смъртта може да почака.

Благодарение на изтекли в eBay документи знаем, че в една сцена, снимана в Италия миналата година, е участвало 5-годишно момиче на име Матилда, съобщава “Гардиън”. Действието във филма се развива 5 години след след “Спектър” и започва с пенсионирания Бонд и Мадлин Суон (Леа Сейду). Съберете тези факти и истината излиза наяве – в “Смъртта може да почака” Джеймс Бонд има 5-годишна дъщеря. Разбира се, че за един мъж най-голямото предизвикателство е да стане баща. 

Изведнъж всичко добива смисъл, пише "Гардиън". Бонд няма никакво  време за умиране. Вече не само смъртта, всичко друго може да почака. Всеки, който е баща на малко дете, знае, че този филм би могъл да се казва “Спането може да почака” или “Душът може да почака”, или „Вечерята може да почака“…

Идеята Бонд да се сдобие с потомство не е съвсем нова - от „Казино Роял“ (2006) насам филмите за Бонд се стремят да върнат филмовата поредица към литературните ѝ корени. А както сочи сайтът MI6-HQ.com, в романа на Иън Флеминг от 1964 г. “Човек живее само два пъти“ (който има малко общо със сценария на едноименния филм, написан от Роалд Дал) приятелката на Бонд забременява... Все пак ако искаме да сме сигурни има ли, или няма малка (или малък) Бонд в „Смъртта може да почака“, трябва да почакаме до ноември. 

Още

Джеймс Бонд вече работи за Amazon

18.03.2022

427
Винаги ще има Бонд
Черно или розово е бъдещето пред най-прочутия шпионин?

25.09.2021

952