facebook
twitter

Култура

„Дийп Пърпъл” се завръщат с пророческа песен

Първият сингъл Throw My Bones звучи зловещо актуално
6 479

„Дийп Пърпъл” издадоха първия сингъл от предстоящия си албум Whoosh!. Песента се нарича Throw My Bones и чисто музикално отговаря изцяло на очакванията на феновете. А текстът и видеото сякаш са писани и снимани тази седмица, въпреки че записите за албума приключиха още през декември. Героят на клипа се разхожда облечен със скафандър из град, където никой не го забелязва и накрая стига до пустиня, за се разпадне на прах.

Песента започва с риф, изпълнен от китара и орган, към които се включва познатият глас на Иън Гилън: „Не знам какво ни предстои. Всичко е загадка, човече … /правиш всичко възможно /предполагам какво ще стане нататък", пее той, преди да стигне до края на припева: Защо да влизам в тази неизвестност /Когато мога да седна тук и да оставя костите си”… 

Според вокалиста, името на предстоящия албум - Woosh! (може да се преведе като „Фиу!” - звукът, издаден от преминаването на нещо много бързо), описва преходността на човечеството на Земята. 

21-ият албум на рок иконите и третият, по който работят с продуцента Боб Езрин след Now What?! От 2013 г. InFinite (2017 г.) ще излезе на 12 юни, според официалния им сайт. 

Китаристът Стив Морз разказа каква радост за цялата група, включително и за Боб Езрин, са били записите и добави: „За нас да правим музика винаги е удоволствие и се радваме на невероятния лукс да имаме много вярна публика".

В края на февруари „Дийп Пърпъл” - изглежда малко прибързано - обявиха съпътстващо излизането на албума европейско турне, което започва в края на май от Москва. Датите и спирките в турнето продължават да стоят на сайта на групата, въпреки че признаци за края на пандемията все още не се забелязват. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Китай показа нагледно как ще унищожи US-база в Гуам

21.09.2020

7277 91
Кратерът Корольов - дом за бъдещите марсиански заселници

16.07.2020

1663
Банкси остави коронавирусно послание в лондонското метро

15.07.2020

Обновена

608

Коментари

Каубой
снимка на Каубой

„Дийп Пърпъл” издадоха първия сигнал от предстоящия си албум Whoosh!.

сЕгнал или сингъл?

Леле и за спелчек пари ли нямате!

Каубой
снимка на Каубой

Линкът Ви не работи. Гледах, слушах от друго място. Май идва време за плащане. Кой, ял, ял, кой не е, пак ще плаща. Балъци има и ще има. Да живеят тарикатите! :(((

Емил Георгиев

Линкът работи. 

Емил Георгиев

По-вероятно е спелчекът да е направил от „сингъл” „сигнал”. 

Влез или се регистрирай за да коментираш