Quantcast
Джон Сноу се завръща в продължение на "Игра на тронове" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Джон Сноу се завръща в продължение на "Игра на тронове"

1 580
 снимка: HBO
Кит Харингтън отново ще изиграе ролята, която му донесе две номинации "Еми".

Американската стрийминг услуга HBO планира да пусне продължение на най-успешния (си) телевизионен сериал в историята - "Игра на тронове" (Game of Thrones, 2011-2019). То ще бъде изцяло посветено на героя му Джон Сноу. Това съобщи „Холивуд Рипортър“. Очаква се Кит Харингтън, който е номиниран два пъти за "Еми" за ролята, да се завърне в проекта.

Изданието отбелязва, че новият сериал може да "преобърне из основи" финала на "Игра на тронове". Последният сезон на сериала, носител на рекорден брой награди "Еми", разочарова мнозинството фенове на поредицата. В продължението може да се завърнат и други герои, оцелели в оригиналната поредица, като Аря Старк, Санса Старк и Бриена Тарт. Освен Кит Харингтън, в сериала участват Емилия Кларк, Мейси Уилямс, Питър Динклидж и Лена Хийди.

"Игра на тронове" е базиран на поредицата романи на Джордж Мартин "Песен за огън и лед", първият от които излиза през 1996 г., но последните два сезона не стъпваха върху литературен оригинал, тъй като Мартин още не е написал книгите. На 21 август HBO ще пусне предисторията "Домът на дракона", чието действие се развива двеста години по-рано и разказва за съдбата на фамилията Таргариен.

 

Още за Джордж Р. Р. Мартин, детството му, писателската кариера, комиксите на Marvel и отношението му към хейтърите на "Игра на тронове" - четете в днешния брой на хартиения в. "Сега". 

Още

Семейство Таргариен ще властва в предисторията на "Игра на тронове"

24.07.2022

696
Съдят Лина Хийди от "Игра на тронове" за $1,5 млн. неплатени комисиони

02.07.2022

433
Дж. Р. Р. Мартин смятал Marvel за по-велики от Шекспир

24.06.2022

The Independent

334