Quantcast
Говорителят на Кремъл Мария Захарова влезе в шоубизнеса с песен | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Говорителят на Кремъл Мария Захарова влезе в шоубизнеса с песен

1 739
 ЕПА/БГНЕС
Мария Захарова

Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова се изяви в неочаквано амплоа. Тя написа песен на английски, съобщава Лента.ру. Захарова създаде текста към парчето June Song на известната певица Люся Чеботина. 

Дипломатката разказва пред РИА "Новости", че е написала стиховете преди известно време, но не е намирала подходящ изпълнител, който да ги изпее. "Знаех как искам да звучат. И изведнъж тази пролет чух гласа (на Люся - б.р.) и разбрах, че може да се получи", казва тя. Захарова и Чеботина не са се познавали преди това. Двете са се срещнали и след прослушване на демозаписа "всичко се е уредило". 

Захарова, която е яростен защитник на политиката на Кремъл, отговори и на въпроси защо песента е написана именно на английски. "Емоциите идват в този вид и с тези думи, в който идват. Така се случи. Моят личен принос към "импортозаместването" (политика към местно производство в Русия след санкциите от страна на чуждестранния бизнес, напр. създаването на "руски Макдоналдс" - б.р.).

Преди дни Мария Захарова показа добро познаване на англосаксонската популярна култура в критиката си към българския премиер в оставка Кирил Петков. "Премиерът на България обвини за своето сваляне от поста трима политици и руският посланик. В списъка на виновните липсват Батман и Жената-котка", каза тя, намеквайки за популярните американски комиксови герои.

 

Ключови думи:

Захарова, песен, шоубизнес

Още

О, Чарли!

24.12.2020

КАЛИН ДОНКОВ

66849
Джони Деп запя: "Вече не вярвам на хората"

11.06.2022

817
Сериал на Netflix изстреля песен от '85-а на върха на класациите

06.06.2022

877