Медия без
политическа реклама

Музикалният театър готви двойно откриване на сезон 2019/2020

"Прилепът" от Щраус-син и бродуейският мюзикъл "Цигулар на покрива" са сред предстоящите премиери

След успеха на "Фантомът на операта" Музикалният театър ще представи още една премиера на бродуейски мюзикъл.
снимка: Музикален театър
След успеха на "Фантомът на операта" Музикалният театър ще представи още една премиера на бродуейски мюзикъл.

Вратите на Музикалния театър са затворени за зрители през лятната ваканция, но зад тях кипи вече подготовка за откриването на сезон 2019/2020. На голямата сцена на театъра текат ремонтни дейности, а в ателиетата се шият костюми и коват декори за премиерните заглавия - оперетата "Прилепът" (Йохан Щраус-син) и хитовия бродуейски мюзикъл "Цигулар на покрива".

Откриването ще бъде "двойно" - на 26 септември от 19.00 часа балет "Арабеск" ще представи своята уникална "Гала вечер". На 29-и, неделя, в 17.00 часа, Музикалният театър отваря широко врати за традиционния си концерт-спектакъл. Тази година той носи заглавието "Влез в моя сън" и е посветен на 60-годишния юбилей на главния диригент и художествен ръководител на театъра Юли Дамянов.

По-малко от месец след откриването на сезона е премиерата на нова постановка по най-популярната оперета на Йохан Щраус-син "Прилепът" - 100 години след първото й представяне в България. За първи път у нас тя е играна през 1919 година от пионерите на българското оперетно изкуство на сцената на "Свободен театър". През 1954 г. е поставена за първи път в Музикалния театър. Най-новата сценична версия е девета поред на сцената на оперетата. По цял свят този спектакъл се играе традиционно в новогодишната нощ и за първи път Музикалният театър ще се присъедини към тази традиция. Той кани своята публика на 31 декември от 17.00 ч. на новогодишен спектакъл на "Прилепът", за да посрещнат заедно с чаша шампанско настъпващата 2020 г. 

През ноември успешният спектакъл от миналия сезон "Фантомът на операта" ще се завърне за още осем представления. На 24, 25 и 26 януари 2020 г. пък са премиерните спектакли на другия култов бродуейски мюзикъл - "Цигулар на покрива" - композитор Джери Бок, либретисти Джоузеф Стейн и Шелдън Херник.

От 29 ноември до 8 декември театърът ще се превърне в приказно царство за децата, в което ще се разказват музикални приказки, уловили духа на коледното вълшебство. В този период ще се представят единствено и само детски спектакли - 13 на брой, без да се играят представления за възрастни. "Детският сезон" стартира с премиерата на балетния спектакъл "Снежната кралица" на балет "Арабеск", който ще представи в този период и "Лешникотрошачката" (5, 8 декември). Към детската публика са насочени и "Аладин", "Да целунеш принцеса", "Снежанка и седемте джуджета", "Малката кибритопродавачка". 

Традиционните коледно-новогодишни концерти ще бъдат на 21, 22 и 27 декември. За четвърта поредна година, отново на 28 декември от 19.00 ч., артистите от Музикалния театър ще очакват почитателите си в зала 1 на Националния дворец на културата за Новогодишен бал. 

Касата на театъра ще отвори на 3 септември, но билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупувани онлайн на https://musictheatre.bg/programa/.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата