Quantcast
Обвиниха сериал с Ал Пачино в неуважение към Холокоста | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Обвиниха сериал с Ал Пачино в неуважение към Холокоста

527

Нов сериал с Ал Пачино разгневи хората, които отговарят за един от най-известните музеи на Холокоста – бившият концентрационен лагер Аушвиц. 10-серийният Hunters, който върви по Amazon Prime, разказва за ловци на нацисти през 70-те в Ню Йорк. 

В един от епизодите е показана сцена, в която нацисти в Аушвиц играят на шах с живи хора, като всеки, който излиза от полето, бива разстрелван. Според служители в музея подобни „глупави и карикатурни“ представяния на случвалото са причината да има хора, които поставят под съмнение Холокоста, и поругават паметта на загиналите в лагера над 1 милион души.

Създателят на сериала "Ловци" Дейвид Уейл се оправда, че сюжетът е художествена измислица и при писането на сценария се е постарал да не намесва по никакъв начин реални хора и събития. Самият той е потомък на оцелели от нацисткия режим евреи. Целта му била да подчертае садизма на действията, извършвани от нацистите.

От музея все пак смятат, че Уейл е трябвало предварително да се посъветва с тях, преди да включи подобна сцена. Управата на Аушвиц винаги е готова да помогне с информация и доказателства за събитията, разиграли се в Полша и потресли целия свят, включително свидетелства на оцелели.

На 27 януари се навършиха 75 години, откакто пленниците от концентрационния лагер бяха освободени от съветските войски - дата, която ежегодно се отбелязва като Международен възпоменателен ден на Холокоста.

Още

Ал Пачино иска Тимъти Шаламе да поеме ролята му в "Жега 2"

20.06.2022

519
Играта на тронове продължава с нови 17 дракона

08.05.2022

2091
Филип Киркоров играе Петър I в комедиен сериал

09.06.2022

267