Quantcast
Шварценегер съди руски производител на роботи | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Шварценегер съди руски производител на роботи

245
 Снимка YouTube
Android Robo-C, модел Арнолд

Известната физиономия и емблематичен глас на Арнолд Шварценегер са били откраднати от руски производител на роботи. Сега актьорът, чиято най-незабравима роля е на робот, иска повече от 10 милиона долара... и роботът ще трябва да каже hasta la vista, съобщава TMZ. 

Компанията на Шварценегер съди Promobot - компания, която произвежда роботи, персонализирани по желание на клиента. Продуктът им се нарича Android Robo-C и може да бъде направен да изглежда като човек по избор.

Според иска проблемът е, че Арнолд не е давал разрешение на Promobot да използва лицето и гласа му. Като цяло актьорът и бивш губернатор на Калифорния е много строг относно използването на образа му за реклами, тъй като „подобна дейност намалява неговата трудно спечелена и заслужена репутация като основна звезда на филмите „Терминаторът” и „Т2: Страшният съд”.  Според съдебната жалба той се е превърнал в „лице на продукта”, без да го иска.

Компанията на Шварценегер твърди, че Promobot използва модела, изглеждащ като Арнолд в ролята на робот от бъдещето, на публични събития, за да популяризира предлагания на пазара Android Robo-C. Твърди се, че докато актьорът бил на посещение в Санкт Петербург през 2019 г. от Promobot го помолили да позира за снимка с техния робот - и той отказал.

Въпреки това Promobot продължили да използват андроида Арнолд, включително и на изложението за битова електроника във Вегас през януари. Тогава били писмено предупредени от адвоката на звездата Марти Сингър да спрат. Сингър дал да се разбере, че вече има опит с подобни дела в миналото, включително е печелил над 2,5 милиона долара за Присила Пресли, която е "далеч по-малко комерсиално ценна" от Шварценегер. Арнолд нямало да приеме нищо по-малко от 10 милиона.

Твърди се, че руснаците от Promobot са уверили екипа на Шварценегер, че няма да показват повече арнобота… но той изскочи отново на панаира на играчките в Ню Йорк в края на февруари. Това вече преляло чашата на търпението на Шварценегер и неговите юристи. Сега актьорът вече иска всичко - и забрана Promobot да използва лицето, и гласа му, и 10 млн. долара, и всички приходи от робота, плюс наказателни лихви и разноските по делото.  

Още

Шварценегер за пръв път се снима в сериал

22.05.2021

325
И китайците направиха куче-робот

09.05.2021

297
Украйна забрани да се говори и пише на руски в сектора на услугите

16.01.2021

5957