Quantcast
Спрян в САЩ филм на Уди Алън оглави световния боксофис | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Спрян в САЩ филм на Уди Алън оглави световния боксофис

1 864
Тимъти Шаламе и Селена Гомес се отказаха от парите спечелени от участието им в "Дъждовен ден в Ню Йорк".

Миналата седмица за първи път в живота на 78-годишния Боб Дилън негова песен оглави класацията в "Билборд". Начело на световния бокс офис тази седмица излезе филм на Уди Алън. Това също не се е случвало никога досега на 84-годишният режисьор. И ако в първия случай заслугата си е най-вече на певеца, то за първото място на "Един дъждовен ден в Ню Йорк" Алън трябва да благодари на епидемиологичната обстановка. 

Това е същият филм, заради който режисьорът даде под съд "Амазон Студио", припомня "Гардиън". А преди това "Амазон" се отказа от договора си за създаването на четири филма с Уди Алън заради обвиненията срещу него в сексуално посегателство от страна на дъщеря му Дилън. Основните актьори, играли във филма, също се отрекоха от участието си. Тимъти Шаламе, Ребека Хол и Селена Гомес дариха големи суми за благотворителност, като Хол каза, че "съжалява" за работата с Алън, а Шаламе написа, че „не иска да печели от работата си по филма“. 

"Един дъждовен ден..." обаче бе пуснат от независими дистрибутори в множество страни извън САЩ, включително Франция, Испания, Мексико, Русия и България, като досега е спечелил глобално около 20,9 млн. долара.  Предстои от 5 юни да бъде показван и във Великобритания.

И ето така тази седмица "Един дъждовен ден в Ню Йорк" се оказа филмът с най-голяма печалба в глобалния боксофис. Докато повечето кина по света остават затворени поради коронавирусната пандемия, през последните дни Южна Корея започна да облекчава строгите мерки и така миналия уикенд романтичната комедия на Уди Алън е спечелила над 330 000 долара, съобщава Box Office Mojo.

Числата са направо смешни в сравнение с времето преди пандемията да затвори кината - но общата сума на “Един дъждовен ден в Ню Йорк” е по-голяма от тези на конкурентите му - "Напред" на Pixar, който изкара малко над 17 000 долара в Норвегия, френският "Славни времена", който спечели $ 35 000 в Австралия, и вещерския хорър The Wretched, който взе 69 000 долара в САЩ (предимно от разпространение в автокина). 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спасение дебне на дъното на чашката

15.01.2021

АНИТА ДИМИТРОВА

1141 2
Синът на Боб Дилън засне филм за "страшилището" Сорос

20.11.2020

1410 3
Копола сменя края и заглавието на "Кръстникът III"

19.11.2020

987 5

Коментари

ДpaгaнOxpидcки

Сън не ме хващаше...

Влез или се регистрирай за да коментираш