Quantcast
Защо не успя щурмът на Капитолия? Чък Норис не беше там | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Защо не успя щурмът на Капитолия? Чък Норис не беше там

Слуховете, че 80-годишният актьор е участвал в метежа във Вашингтон, бяха опровергани
1 324
 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чък Норис - екшън звезда от близкото минало и герой на безбройни вицове за ненадмината физическа сила, се "забърка" и в щурма на Капитолия. Този понеделник, пет дни след атаката на 6 януари, тръмпист публикува свое селфи от Вашингтон с човек, който много прилича на 80-годишния актьор. Това веднага раздуха съмнения дали Норис (който публично подкрепи Тръмп в кампанията му през 2016 г.) не е взел участие в нападението? 

Новината бе отразена от редица американски медии като "Хъфингтън пост", "Ю Ес Ей тудей" и "Ню Йорк пост" - но главно, за да я опровергаят. 

Туитът на потребителя с име @nunesdrag, гласящ: "Почакайте, няма ли да отбележим факта, че Чък Норис беше част от метежа MAGA (съкращение от Make America Great Again, любимия лозунг на Тръмп - б.р.)?", вече е заличен от социалната мрежа.

Снимката обаче може все още да се открие в профилите на други потребители, които отричат на нея да е позирал Чък Норис. "Човекът на кадъра е доста по-млад", коментират някои. Други обърнаха внимание, че актьорът е със сини очи, докато участникът в селфито е с кафяви. 

Мениджърът на Чък Норис - Ерик Крицър, потвърди официално, че по време на събитията от 6 януари той е бил у дома си, в ранчото в Тексас, където живее със семейството си. "Това не е Чък Норис, а негов имитатор - Чък е много по-хубав", коментира кадъра Крицър в имейл до "Ю Ес Ей тудей". 

Норис също побърза да отхвърли слуховете.

Чък Норис е запален републиканец, защитник на притежанието на огнестрелно оръжие и против правата на хомосексуалните. През 2016-а той призова всеки "американец, който обича свободата" да подкрепи кандидатурата за президент на Тръмп. Актьорът е автор и на книгата "Патриотизъм с черен колан: как да съживим Америка", издадена осем години по-рано, в която излага своите политически възгледи. 

При щурма на Капитолия миналата седмица от привърженици на Доналд Тръмп загинаха пет души, а близо 100 от участниците в момента са разследвани за различни провинения.

Още

Двама души загинаха при инцидент край Капитолия

02.04.2021

Обновена

2404
Конгресмените спряха работа заради заплахата за Капитолия

04.03.2021

787
Паравоенни групи заплашвали пак Капитолия

03.03.2021

1877