Quantcast
Дефект в строителната конструкция е довел до трагедията в Мексико | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Дефект в строителната конструкция е довел до трагедията в Мексико

427
 БГНЕС

Структурен дефект е причинил рухването на надлеза в Мексико Сити, което доведе до смъртта на повече от 20 души и десетки ранени, заяви началникът на градската администрация на инфраструктурните проекти в града Хесус Естева, предаде БГНЕС.

"Ясно е, че това е структурен дефект в компонентите на конструкцията, в този случай говорим за метални конструкции, метални греди с бетонни елементи в горната част", каза той. Точната причина за трагедията ще трябва да бъде установена от прокурорите заедно с експерти от норвежката компания DNV.

Влакът рухна на 4 май от надлез в югоизточната част на Мексико сити, в района между станциите Оливос и Тесонко. В социалните мрежи се появи и видео от инцидента, заснето от охранителните камери. На него се вижда как мостът се прекършва по средата и цялата метрокомпозиция рухва върху шосето, по което преминават автомобили. 

Според директора на метрополитена Флоренция Серано, срутеният мост на метрото е претърпял пълна проверка през 2019 г. и допълнителна през 2020 г., като същевременно не са открити значителни дефекти. Линията, по която се е случила трагедията, е извадена от експлоатация за неопределено време.

Още

Обвиненият за смъртта на М. Цветков излиза окончателно от ареста

16.09.2021

1055
Полицай загина при катастрофа на патрулка край ГКПП Капитан Андреево

02.09.2021

Обновена

4213
Обвиненият за катастрофата с М. Цветков излиза от ареста

01.09.2021

3382