Quantcast
Директорът на ЦРУ пристига в Израел | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Директорът на ЦРУ пристига в Израел

1 434
 БГНЕС
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс ще пристигне в Израел днес, предаде БГНЕС. Той трябва да проведе разговори за регионалната сигурност с премиера Нафтали Бенет и директора на израелската разузнавателна служба Мосад Давид Барнеа. Това съобщи порталът Walla!, позовавайки се на неназовани израелски дипломатически източници.

Това ще е първото посещение на Бърнс в Израел след встъпването му в длъжност като ръководител на ЦРУ. Той ще се срещне за първи път с Барнеа в качеството му на директор на Мосад от юни 2021 г. Според Walla! разговорите ще се съсредоточат върху ядрената програма на Иран и дейностите на Техеран в региона.

По време на посещението Бърнс ще се срещне и с ''високопоставени служители от отбраната и разузнавателната общност'' на еврейската държава.

През последните месеци Иран започна да обогатява уран и да блокира достъпа на Международната агенция за атомна енергия до ядрените обекти в страната. САЩ и ЕС са загрижени, че нарушенията на Иран на Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA) ще станат толкова големи, че ще обезсмислят ядрената сделка.

Още

„Ислямска държава“ може да нападне САЩ до шест месеца

27.10.2021

1324
Засилват се шансовете ни да паднат визите за САЩ

27.10.2021

2378
US визите за Хърватия падат от 1 ноември, но за България те остават

25.10.2021

1924