Quantcast
Доналд Тръмп отмъщава на своите с поредица от митинги | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Доналд Тръмп отмъщава на своите с поредица от митинги

1 390
 БГНЕС
Доналд Тръмп по време на предизборен митинг в Уисконсин през 2020 г.

Доналд Тръмп вече е насрочил първата спирка в серията от митингти срещу републиканците, които гласуваха да бъде импийчнат, предаде Си Ен Ен. Според приближен до Тръмп, бившият президент ще бъде домакин на първия си митинг в Кливланд на 26 юни, насочен към лица от Републиканската партия, които или са гласували за неговия импийчмънт, или са отхвърлили фалшивите му твърдения за изборни измами.

Тръмп, който вече седми месец протестира срещу това, че загуби изборите от Джо Байдън и не пропуска да атакува политическите си критици във всички свои изказвания, отдавна се закани да ''отмъсти'' чрез редица митинги през следващите месеци. ''Ще има митинг във Флорида, в Охайо и в Северна Каролина'', каза Тръмп през м. май по време на интервю за One America News.

Противниците на бившия президент заявиха, че той несъмнено ще продължи с неверните твърдения за изборни измами. По-страшна е обаче перспекривата, че може да предизвика същите безредици, които доведоха до щурма на Капитолия от 6 януари.

Републиканският стратег Лиз Майър заяви, че една от целите на Тръмп е да изглежда по телевизията ''колкото е възможно по-човешки'', знаейки, че това ще му помогне, ако реши да се кандидатира отново за президент през 2024 г. ''Не съм сигурна обаче, че медиите ще проявят интерес да отразяват неговите митинги, както направиха през 2015 и 2016 г.", добави тя.

Тръмп също така планира да се включи в изборите за Конгрес и в щатските избори през 2022 г.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, митинги

Още

САЩ започна изслушванията във връзка с щурма на Капитолия

28.07.2021

347
Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани остана без лиценз

08.07.2021

685
Доналд Тръмп: Хитлер е направил и добри неща

07.07.2021

1980