Quantcast
Доналд Тръмп закри личната си социална платформа | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Доналд Тръмп закри личната си социална платформа

1 606
 БГНЕС
Доналд Тръмп

Само месец след като беше пуснат онлайн, Доналд Тръмп закри своя блог и не планира страницата да се върне в интернет пространството, предаде Sky News.

Бившият президент стартира платформата From The Desk of Donald J. Trump, след като профилите му във всички социални мрежи бяха закрити след щурма на Капитолия на 6 януари без опцията да бъдат възстановени. Блогът служеше като начин  бившият президент да публикува собствено съдържание, включително съобщения за пресата и видеоклипове, а последователите му ги споделяха в останалите социални мрежи. 

"Това беше просто спомагателно средство за по-големите идеи, които имаме и по които работим", каза съветникът на бившия президент Джейсън Милър пред CNBC. На въпрос дали блогът е предшественик на бъдеща социална платформа, Милър отговори: ''Да, всъщност е това е така''.

Преди профилите на Тръмп в социалните мрежи да бъдат закрити през януари той се хвалеше с десетки милиони последователи в Twitter и Facebook. Новата платформа обаче не успя да събере достатъчно последователи и вероятно е била закрита именно заради това. Twitter допринесе, като предприе мащабна акция да закрие всички профили, които препредават информация от платформата на Тръмп, тъй като това бе в разрез с правилата на мрежата.

 

 

 

Още

Тръмп: Демократите ще унищожат САЩ напълно след три години

17.09.2021

194
Тръмп: Нямам избор и ще участвам в президентските избори

13.09.2021

3994
Тръмп за Афганистан: Преживяхме огромен, огромен срам

12.09.2021

2173