Quantcast
Илон Мъск: До 2050 г. ще има човешка колония на Марс | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Илон Мъск: До 2050 г. ще има човешка колония на Марс

Кораби, задвижвани от антиматерия, ще отведат човечеството и до други планети, прогнозира още той
1 072
 БГНЕС архив

Технологичният предприемач и основател на "SpaceX" Илон Мъск заяви, че следващата логична стъпка за развитието на човечеството в космоса ще бъде постоянна лунна база и град на Марс, предава БГНЕС.

Той изрази възгледите си по време на видеовръзка към форум в Русия. Заяви, че потенциално кацане на Марс може да се осъществи през това десетилетие, а самоподдържаща се колония там може да бъде създадена до 2050 г.

"Ние можем да създадем човешка база там още през нашия живот", каза той. "Поне една бъдеща космическа цивилизация - откривайки руините ни - ще бъде впечатлена, че хората са стигнали толкова далеч", казва още един от най-богатите хора в света.

Мъск говори и за перспективите за разширяване обхвата на човечеството отвъд Марс и инструментите, които могат да помогнат на човечеството да го направи. "

Преди да излезем отвъд Слънчевата система, трябва да можем да излезем отвъд Луната и Марс, което можем да направим с космически кораби, задвижвани с антиматерия. Това е ключовата следваща стъпка за създаването на междупланетна цивилизация", обяви той.

Още

Как ще изглежда първият град на Марс

04.06.2021

2048
Мъск: Съвсем скоро Tesla ще дойде и в Русия

21.05.2021

2620
Китайски безпилотен апарат кацна успешно на Марс

15.05.2021

1307