facebook
twitter

Чужбина

Кашоги бил убит със свръхдоза наркотик

328
ЕПА/БГНЕС
Саудитският главен прокурор Ал Муджеб напуска саудитското консулство в Истанбул на 30 октомври.

Саудитският журналист Джамал Кашоги е убит със свръхдоза наркотик. Той е бил инжектиран, след като не приел да се върне в родината си. Това стана ясно вчера на пресконференция на главния прокурор на Саудитска Арабия Сауд ал Муджеб. Кашоги изчезна на 2 октомври, когато влезе в саудитското консулство в Истанбул и не излезе оттам. Впоследствие Турция разкри и Рияд призна, че той е бил убит.

Заповедта за убийството на Джамал Кашоги е дадена от ръководителя на група, чиято задача е била да върне журналиста в Саудитска Арабия, обяви в Рияд Ал Муджеб. Групата била създадена по заповед на бившия шеф на разузнаването на Саудитска Арабия, каза още той, но не уточни кого има предвид. 5-има души са обвинени за убийството на журналиста, който живееше в САЩ. Ако бъдат признати за виновни, ги очаква смъртна присъда.

-------------

РОКАДИ

Крал Салман бин Абдулазис Ал Сауд отстрани няколко високопоставени служители на разузнавателните служби на кралството, включително заместник-ръководителя на службата ген. Ахмед Асири. Монархът също така възложи на престолонаследника принц Мохамед бин Салман да реорганизира службата за разузнаване.

Ключови думи:

Кашоги, рияд, обвинение
Все още няма коментари

Още

Кашоги искал да разкрие тайни на Саудитска Арабия

30.10.2018

213
Български посланик уважи форум в Рияд, бойкотиран от Запада

24.10.2018

1544 6
Хиндемит или Хашоги - изберете българското

Звън

26.10.2018

1069 8

Влез или се регистрирай за да коментираш