Quantcast
Ким Чен Ун уволнява партийни служители заради коронакризата | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Ким Чен Ун уволнява партийни служители заради коронакризата

2 492
 БГНЕС
Ким Чен Ун

По време на заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската работническа партия лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е обвинил висши служители в създаване на "огромна криза" заради некомпетентност, безотговорност и пасивност при планирането и изпълнението на анти-COVID мерки, съобщават държавните медии, предаде Sky News. По време на срещата той също така е уволнил няколко членове на Политбюро и държавни служители.

Севернокорейският лидер е казал, че "висши служители, отговарящи за важни държавни дела, са пренебрегнали изпълнението на решения на партията за предприемане на организационни, институционални, материални, научни и технологични мерки, както се изисква от държавната кампания за предотвратяване на епидемията от COVID-19". Това е довело до криза в ''сигурността на държавата и безопасността на хората, както и до тежки последици".

Северна Корея не е регистрирала официално нито един случай на COVID-19, въпреки че твърдението, че в страната опасната болест не съществува е поставено под съмнение от международната общност.

Миналата година Ким Чен Ун наложи строги антивирусни мерки, включително затваряне на граници и ограничаване на пътуванията в рамките на страната.

Още

САЩ разполагат самолетоносачи край Корейския полуостров

06.10.2022

84
Ринго Стар отмени концерти заради COVID за втори път тази година

04.10.2022

123
Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония

04.10.2022

Обновена

5501