Quantcast
Папата се завърна във Ватикана след операция | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Папата се завърна във Ватикана след операция

195
 ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск

Папа Франциск бе изписан от болницата в Рим, където претърпя операция на дебелото черво на 4 юли, съобщиха медиите в Италия, предава БГНЕС.

След изписването той спря в базиликата ''Санта Мария Маджоре'' за молитва, за да "изрази благодарността си за успеха на операцията си", заяви говорителят на Ватикана Матео Бруни в изявление. Папата също се помоли в централната църква в Рим за ''всички болни, особено всички, които е срещнал по време на престоя си в болница'', каза Бруни. Той допълни, че папата е успял да упражнява правомощията си като понтифик, докато е бил далеч от Ватикана.

Специален шамбелан, известен като "кардинал камерленго", е бил готов да поеме властта в случай на смърт, посочи Католическата информационна служба.

Сякаш за да изпревари въпросите за силата на папата, Ватикана обяви в деня, в който Франциск бе приет в болница, че ще пътува до Унгария и Словакия по-късно тази година. Той също така се надява да присъства на климатичната конференция COP26 в Глазгоу през ноември, а има и планирано пътуване до Гърция.

Ключови думи:

папа Франциск, Ватикана

Още

Кардинал от Ватикана на съд за измама на стойност 350 млн. евро

27.07.2021

1384
Ватикана разкри с колко имота разполага

24.07.2021

4222
Ватиканът затегна законите за насилници и ръкополагане на жени

02.06.2021

268